Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najveći nakon Wembleyja

FOTO: Abramovič seli Chelsea na ovaj prelijepi, legendarni stadion?

Nogometaši Chelseaja mogli bi za koju godinu igrati na velebnom Twickenham stadionu.

Za dvije sezone Chelsea bi mogao igrati na najvećem stadionu u Engleskoj nakon Wembleyja. Radi se o kultnom Twickenhamu, domu engleske ragbi reprezentacije koji za Engleze ima mitski status. To je najveći stadion na svijetu na kojem se igra isključivo ragbi i na njega može stati 82 tisuće gledatelja.

Engleski mediji donose ovu informaciju kao nastavak priče o planu Romana Abramoviča da proširi Stamford Bridge na 60 tisuća mjesta. Bit će to za trećinu više stolica nego sada pa bi radovi mogli potrajati duže vrijeme.

Tako bi Chelsea od ljeta 2016. godine mogao na koju godinu preseliti u susjedstvo jer oba su stadiona smještena u zapadnom Londonu, gdje prevladavaju navijači Chelseaja.

Engleski ragbi savez tek treba odlučiti hoće li dopustiti nogomet u svom velebnom domu. Sigurni smo da će Abramovič to znati cijeniti petrodolarima, no zasad nije poznat stav vodećih ljudi engleskog ragbija.

Spomenimo i kako Tottenham traži zamjenski stadion zbog gradnje svog novog doma. Trebao je to biti nedavno izgrađeni Olimpijski stadion, ali njegov budući vlasnik West Ham United dao je 'crveno' svjetlo svom gradskom rivalu.

Toliko velikih klubova, toliko velikih stadiona, tog ima samo u Londonu…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider