Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamo siguran u uzvratu

Fenomenalni Pjaca 'torpedirao' Folu za 3. pretkolo Lige prvaka!

U uzvratnom susretu 2. pretkola Lige prvaka Dinamo je u gostima pobijedio luksemburšku Folu Esch s 3-0, te je, nakon 1-1 iz prve utakmice u Zagrebu, prošao u 3. pretkolo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je Dinamova igra bila spora i jalova, 'modri' su uspjeli proći slabašni luksemburški sastav. Dinamo je Folu Esch izbacio i u pretkolu prije dvije godine, tada s ukupnih 6-0.

VIDEO Žestok sukob dviju frakcija BBB-a u Luksemburgu!

Dinamo je poveo u 29. minuti nakon prekida. Machado je uputio 'rolicu' u kazneni prostor domaćima, a Pjaca sa 13 metara preciznim udarcem pogađa mrežu.

U 40. minuti Dinamo vodi 2-0, a strijelc je ponovno Pjaca. On je s lijevog boka utrčao u kazneni prostor i driblingom izbacio iz igre dvojicu braniča, a potom je poslao loptu u suprotni kut.

Vrijedi još zabilježiti pokušaj Henríqueza sa 18 metara u sudačkoj nadoknadi, ali vratar Hym je bio na mjestu.

Fola je, također, imala jednu priliku u prvom poluvremenu. U 25. minuti nakon prizemnog ubačaja s desne strane lopta je došla do stopera Martina, koji je neometan sa pet metara promašio gol.

I u drugom poluvremenu Dinamo je bio ispod očekivanja, a iz jedine lijepe akcije uspio je zabiti. U 75. minuti, nakon asistencije Pjace, Rog pogađa za konačnih 3-0.

U sudačkoj nadoknadi mogao se i Pivarić upisati u strijelce, ali njegov udarac završio je pored gola.

Dinamo će u 3. pretkolu igrati s norveškim prvakom Moldeom. Prva utakmica igra se 28. srpnja u Zagrebu, a uzvrat je 4. kolovoza u Norveškoj.

FOLA ESCH: Hym, Martino, Klein, Martin, Kirch, Payal, Ahmed Rani (Klapp, 68), Dallevedove, Francoise (Rachid, 79), Hornuss (Camerling, 57), Hadji.

DINAMO: Eduardo, Šimunović, Sigali (Benković, 78), Taravel, Matel, Ademi, Machado, Pivarić, Pjaca, Soudani (Fernandes, 69), Henriquez (Rog, 59) .

STRIJELCI: 0-1 Pjaca (29), 0-2 Pjaca (40), 0-3 Rog (75).

SUDAC: Sergej Cinkevič (Bjelorusija)

STADION: Josy Barthel

GLEDATELJA: 3.300

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider