Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Suci će koristiti VAR

Na ovo smo već i zaboravili: Igra se Final Four Lige nacija, podsjetite se koji su parovi

Od srijede do nedjelje igra se završnica premijernog reprezentativnog natjecanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na završnom turniru prvog izdanja Lige nacija koji će se od 5. do 9. lipnja održati u Portugalu suci će koristiti Video Assistant Referees (VAR), objavila je Europska nogometna federacija (UEFA).

U srijedu se u Portu u prvom polufinalnom susretu sastaju Portugal i Švicarska, a dan kasnije u Gimaraesu će igrati Engleska i Nizozemska. Susret za treće mjesto i finale na rasporedu su 9. lipnja.

"Nikada nećete dobiti sustav koji je sto posto siguran, ali ključne odluke bile su jasne i u pravu," poručio je izbornik engleske reprezentacije Gareth Southgate.

S njim se složio i nizozemski izbornik Ronald Koeman.

"VAR je dobra pomoć kako bi nogomet bio pravedniji i većina grešaka bit će ispravljena. To je, naravno, dobra stvar", kazao je Koeman te dodao:

"Međutim, moramo shvatiti da će razgovori i dalje postojati jer često možete tumačiti akcije na više načina. Ja sam za to da VAR rješava samo velike, očite probleme, a ne da traga za potencijalnim pogreškama."

Dodajmo kako će pobjednik Lige nacija dobiti 10,5 milijuna eura, drugo mjesto donosi 9 milijuna eura, nagrada za treće mjesto je osam, a za četvrto sedam milijuna eura.

Hrvatska je u premijernom izdanju Lige natjecanja nastupila u elitnom razredu u skupini 4, u kojoj je osvojila posljednje mjesto iza Engleske i Španjolske. Gordi Albion prvim je mjestom izborio završni turnir, a Vatreni su trećim mjestom pali u niži razred natjecanja Ligu B.

Ždrijeb za novo izdanje Lige nacija bit će u siječnju ili veljači iduće godine.

Raspored:

POLUFINALE
5. lipnja Porto - 20:45
Portugal - Švicarska

6. lipnja Guimaraes - 20:45
Nizozemska - Engleska

ZA 3. MJESTO
9. lipnja Guimaraes - 15:00

FINALE
9. lipnja Porto - 20:45

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider