Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ove sezone odličan

Prije 10-ak godina bio jedan od najvećih talenata, a tek sad dočekao poziv za Vatrene

Filipu Ozobiću je 25 godina, a prije desetak godina o njemu se pričalo kao o jednom od najvećih talenata hrvatskog nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Potvrdio je to transferom sa samo 18 godina u bogati ruski Spartak, no nakon toga zbog ozljeda mu karijera nije išla željenom putanjom. No, ove sezone igra odlično u azerbajdžanskoj Gabali s kojom je ljetos senzacionalno izborio Europa ligu. Sada je dočekao i poziv u reprezentaciju.

U 28 nastupa, kao ofenzivni veznjak i krilo zabio je deset golova i dodao još sedam asistencija.

"Pa je, mislim da je to nagrada za moj trud, za dobru polusezonu. Drago mi je što je to izbornik prepoznao i zahvaljujem mu se na pozivu. Nadam se da ću opravdati njegovo povjerenje", izjavio je Ozobić.

Povjerenje bogatog vlasnika Gabale opravdao je vrlo brzo. Nakon samo dva mjeseca u klubu, zabio je povijesni gol za pobjedu protiv francuskog Lillea u kvalifikacijama za Europa ligu.

A prve utakmice u 2017. igrat će u svetom hrvatskom dresu, u HNL selekciji, uz četvoricu igrača Rijeke i Dinama, tri iz Osijeka te po dva iz Hajduka i Lokomotive. Ozobić ne vidi razloga za strah od rezultatskog debakla, što kritičari spominju.

"Mislim da je to dobra prilika za nas ostale koji nismo bili tako blizu reprezentaciji, da se pokažemo u dobrom svjetlu. To su sve igrači koji su zaslužili biti tamo. Nema nikakvog straha", rekao je bivši igrač Hajduka.

A nema straha ni što se tiče života u Azerbajdžanu. Ozobićeva Gabala je klub odaljen tri sata vožnje od Bakua.

"Baku je stvarno vrhunski grad. To je kao novi Dubai, kao da si u Parizu, stvarno je odlično. Oni ulažu u nogomet. Možda bi navijača trebalo biti i malo više na stadionima, ali mislim da će to u dogledno vrijeme biti sve više i više", objasnio je Ozobić.

Posebno što nogomet posljednje vrijeme odličnim rezultatima reprezentacije propagira naš Robert Prosinečki.

"Mislim da je on daleko zvijezda broj 1 u Azerbajdžanu. Čuo sam čak i priču da se predsjednik jedino s njim rukovao od svih sportaša i mislim da je to dovoljan dokaz kakav status ima tamo."

Pred mladim Bjelovarcem, još je priličan broj stepenica u karijeri do statusa u kojem uživa "Veliki Žuti", no iskoristi li prve minute u vatrenom dresu, sigurno će napraviti važan iskorak u karijeri.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider