Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
FIFA ga suspendirala

Škrtost stigla na naplatu: Potjerali ga nakon 22 dana

Posljednjih 10 godina igrao je za Arsenal i Galatasaray gdje je zasigurno zaradio mnogo. Ali...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) suspendirala je reprezentativca Obale Bjelokosti Emmanuela Ebouea (32) na 12 mjeseci, nakon čega je dobio otkaz u redovima Sunderlanda.

Eboue je suspendiran jer od srpnja 2013. godine odbija platiti dug svom tadašnjem menadžeru Sebastienu Boisseau. Kako navode engleski mediji, dužan mu je milijun funti.

FIFA je prvo u srpnju 2013. zaprijetila Eboueu kaznom ukoliko ne podmiri dug. Kada se on oglušio na prvotni zahtjev, FIFA je rujnu 2014. kaznila Bjelokošćanina sa 25.000 eura i dala mu rok od četiri mjeseca za isplatu duga. Eboue se žalio Sportskom arbitražnom sudu, a kada je izgubio spor dobio je dodatan period od 120 dana za plaćanje kazne. Kada je istekao i taj rok, branič Obale Bjelokosti je suspendiran.

Nakon što je FIFA objavila vijest o suspenziji, vodstvo Sunderlanda je raskinulo ugovor premda je Eboue stigao u klub prije svega 22 dana.

Tijekom karijere Eboue je igrao i za Arsenal, Galatasaray i Beveren, a za reprezentaciju je skupio 79 nastupa i zabio tri gola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider