Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjećate se putovanja?

FIFA suspendirala i Šukerova prijatelja 'od kojeg može puno naučiti'

Etička komisija FIFA-e i dalje objavljuje imena nogometnih čelnika kojih je na listi srama sve više i više...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Tajlandskog nogometnog saveza i bivši član Izvršnog odbora FIFA-e Worawi Makudi suspendiran je na tri mjeseca od svih dužnosti u nogometu jer se protiv njega vodi istraga.

Makudija je suspendirala Etička komisija FIFA-e i to zbog sumnje u kršenja etičkih pravila i službene istrage koja je pokrenuta protiv šefa tajlandskog nogometa. Makudi je predsjednik Tajlandskog nogometnog saveza od 2007. godine, a 2011. je bio optužen da je pokušao naplatiti prava TV prijenosa utakmice Tajland - Engleska u zamjenu za svoj glas za Englesku kao domaćina SP 2018.

Također, Worawi Makudi poznatiji javnosti zbog priče oko gašenja struje na glasovanju za predsjednika tajlandskog nogometnog saveza, a uz njega su se vezale i brojne druge istrage FIFA-e za korupciju.

Hrvatskoj je javnosti najpoznatiji po tome što je kod njega u gostima prije godinu dana boravio predsjednik HNS-a Davor Šuker. U jeku najveće krize u hrvatskom nogometu, kada se nije odigrao derbi na Maksimiru, Šuker je boravio na Tajlandu. U intervjuu Bangkok Postu Šuker se pohvalio kako bi, poput svog domaćina, htio jednog dana ući među odabrano društvo u FIFA-i te kako Makudiju želi da se dugo tamo zadrži.

''Nadam se da ću postati član Izvršnog odbora Fife u budućnosti. Još sam mlad i mogu učiti od gospodina Worawija. Nadam se da će gospodin Worawi i dalje ostati član Izvršnog odbora Fife", prenosio je tada Šukerove riječi Bangkok Post.

Podsjetimo, Etička komisija je ranije suspendirala i čelnike FIFA-e i UEFA-e Seppa Blattera i Michela Platinija, kao i bivšeg dopredsjednika Južnokorejanca Chung Mong-joona, koji je suspendiran na čak šest godina.

U međuvremenu je svoju kandidaturu za predsjednika FIFA-e najavio i bivši glavni tajnik te organizacije Švicarac Michel Zen Ruffinen. Izbori za čelnog čovjeka međunarodnog nogometa bit će 26. veljače.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider