Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kraljevi reagirali

Snažan udarac za Real i Atletico: FIFA potvrdila teške kazne!

FIFA je početkom godine šokirala glavni grad Španjolske teškom kaznom za finaliste Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Žalbena komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) potvrdila je prijašnju odluku o zabrani dovođenja igrača za madridske klubove Real i Atletico u sljedeća dva prijelazna roka, tako da će aktualni europski prvak i doprvak biti bez mogućnosti dovođenja pojačanja sve do siječnja 2018. godine.

Real i Atletico su kažnjeni za kršenje pravila o angažmanu stranih nogometaša mlađih od 18 godina. Kazna je trebala biti na snazi već od siječnja ove godine, ali je odluka odgođena zbog toga što su se Real i Atletico žalili pa im je omogućeno dovođenje novih igrača i u prijelaznom roku koji je završen s posljednjim danom mjeseca kolovoza.

U priopćenju Žalbene komisije objavljenom na FIFA-inom internetskom portalu stoji da se "u potpunosti potvrđuje odluka Disciplinske komisije u oba slučaja koji se odnose na zaštitu maloljetnih nogometaša".

Brza reakcija stigla je iz Kraljevskog kluba koji je najavio daljne korake. Uprava Reala smatra da je načinjena velika šteta klubu, te je najavio žalbu najvišem tijelu - Sportskom arbitražnom sudu (CAS). Za Atletico se još ne zna hoće li krenuti u borbu za skidanje suspenzije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider