Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova pravila

FIFA odobrila "Oko sokolovo" i u kvalifikacijama za SP 2018.

Čelnici Svjetske nogometne federacije (FIFA) odlučili su dopustiti uporabu "Oka sokolovog" za procjenu situacija kad je sporno je li lopta prešla gol-crtu ili ne i u kvalifikacijskim utakmicama za Svjetsko prvenstvo 2018., a ne samo na završnom turniru u Rusiji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ova je tehnologija prvi put bila u funkciji na završnom turniru Svjetskog prvenstva u Brazilu prošle godine, a sada će nacionalni savezi imati priliku koristiti tehnička pomagala i na kvalifikacijskim utakmicama uz prethodni dogovor, objavila je FIFA. Naime, tehnologija se može upotrebljavati samo u slučaju da su nacionalni savezi čije se momčadi sastaju prethodno to dogovorili pismenim putem i obavijestili FIFA-u.

Ista je situacija i s pravilom kratkotrajnog odmora i prekida utakmice u slučaju ekstremnih klimatskih uvjeta, odnosno vrućine i sparine, kako bi se igrači mogli osvježiti.

FIFA nastavlja provoditi borbu protiv pušenja na nogometnim utakmicama, pa će upotreba cigareta odsad biti zabranjena i u svlačionicama, a ne samo uz teren.

Odlučeno je i da se utakmice koje su iz bilo kojeg razloga prekinute odsad neće ponavljati u cijelosti, bez obzira koliko je minuta odigrano, već će se nastavak igrati od trenutka u kojem je došlo do prekida.
FIFA će postrožiti i kriterije po kojima igrači imaju pravo nastupa za pojedine reprezentacije. To se posebno odnosi na područje Afrike, gdje je u više slučajeva zabilježeno da za neke reprezentacije nastupaju igrači koji nemaju važeće dokumente.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider