Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traži se nasljednik Lire

FIFA objavila 10 kandidata za gol godine: Pogledajte tko je ušao u izbor

FIFA je objavila deset kandidata za nagradu Ferenc Puškaš koja se dodjeljuje za najljepši pogodak godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

FIFA je objavila listu kandidata za nagradu Puškaš, a tri najbolja po izboru navijača ući će u finale. Nagrada je to koja se dodjeljuje već pet godina, a prošlogodišnji pobjednik bio je Brazilac Wendell Lira, koji je pobijedio ispred Lionela Messija.

Messi se još jednom našao na popisu kandidata, kao i njegov suigrač iz Barcelone Brazilac Neymar. Treći najpoznatiji igrač na popisu je Saul Niguez, koji je zabio sjajan pogodak protiv Bayerna u Ligi prvaka.

Primjerice, na popisu nema nikoga iz Engleske. Među kandidatima je jedino novi aktualni igrač WBA-a Robson-Kanu, koji tada nije igrao u Premierligi, ali njegov pogodak na Euru za Wales protiv Belgije ušao je među deset najboljih. I jedini s Eura koji se našao na ovom popisu.

Kao jedan od favorita spominje se Mohd Faiz Subri, koji je postigao fenomenalan pogodak iz slobodnog udarca u Malezijskoj Superligi, no lako moguće da zbog popularnosti više glasova dobiju Messi ili Neymar.

Naravno, kao i uvijek, sigurno se može naći nekoliko golova koji su zaslužili biti ovdje. Jedan od njih je i ponajljepši pogodak Eura, onaj Xherdana Shaqirija za Švicarsku protiv Poljske, dok nisu za odbaciti ni golovi iz Premierlige poput onog Allija protiv Crystal Palacea ili Payeta protiv Middlesbrougha.

Deset kandidata za nagradu Ferenc Puškaš 2016:

1. Mohd Faiz Subri (Pulau Pinang)
2. Simon Skrabb (Åtvidabergs)
3. Daniuska Rodriguez (Venezuela)
4. Hal Robson-Kanu (Wales)
5. Saul Niguez (Atletico Madrid)
6. Neymar (Barcelona)
7. Lionel Messi (Argentina)
8. Marlone (Corinthians)
9. Hlompho Kekana (Južna Afrika)
10. Mario Gaspar (Španjolska)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider