Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žalila se i Barcelona

FIFA ipak ublažila kaznu Luisu Suarezu

I dalje je nogometna top-tema velika kazna koju je Međunarodna nogometna organizacija odredila urugvajskom nogometašu Luisu Suarezu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo kako je najbolji urugvajski nogometaš u ogledu 3. kola po skupini na Svjetskom prvenstvu ugrizao za rame talijanskog nogometaša Giorgija Chiellinija. Naknadno je, pak, FIFA pregledavši snimke i skupivši sve dokaze označila kaznu od četiri mjeseca zabrane svih nogometnih aktivnosti plus neigranje na devet reprezentativnih utakmica.

Nakon isprika Suareza, koje je uputio svima, kao i uloženih žalbi, Claudio Sulsera, predsjednik Disciplinske komisije FIFA-e, je objavio kako je kazna u jednoj mjeri smanjena.

"Luisu Suarezu je dopušteno treniranje, kao što je moguća i realizacija njegovog transfera tijekom ljeta. Da smo ostali pri prvotnoj odluci i kazni mislim da bi ona u tom slučaju zbilja bila krajnje rigorozna", rekao je Sulsera.

Inače, poznato je kako su i odvjetnici nogometnog kluba Barcelona poslali ispriku na adresu FIFA-e što je također vjerojatno uvjetovalo spomenutom smanjenju.

Naime, i otočke i španjolske tiskovine u posljednje vrijeme napominju kako je posao između Liverpoola i Barcelone dogovoren te da bi Suarez od iduće sezone trebao igrati u katalonskoj momčadi. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider