Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a dobio je moyesa

Ferguson otkrio koga je zapravo želio za svog nasljednika u Unitedu

Najtrofejniji trener u povijesti britanskog nogometa Alex Ferguson priznao je kako je želio da ga na klupi Manchester Uniteda naslijedi Pepe Guradiola, no Španjolac je odbio ponudu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Večerao sam s Guardiolom u New Yorku i zamolio ga da me nazove prije nego što prihvati ponudu nekog kluba, ali to nije učinio i završio je u Bayernu," kazao je Ferguson u razgovoru za Daily Telegraph.

Ferguson je otkrio i kako je za izbor pao na Davida Moyesa.

"Kada smo počeli tražiti moju zamjenu znali smo da je nekoliko trenera nedostupno. Jose Mourinho se već dogovorio s Romanom Abramovičem, Carlo Ancelotti je imao dogovor s Real Madridom. Znali smo da je Jurgen Klopp sretan u Borusiji Dortmund, a Louis van Gaal je preuzeo Nizozemsku," pojasnio je sir Alex, dodavši: "Na koncu smo se odlučili za Moyesa. On je bio dosljedan u svom poslu i stalno je pokazivao želju za pobjedama. Nažalost, nije sve funkcioniralo," rekao je 73-godišnji Škot.

Ferguson je 'Crvene vragove' vodio od 1986. do 2013. godine i za to vrijeme osvojio 38 trofeja, između ostalog 13 naslova engleskog prvaka, te dvije Lige prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider