Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kongres u Meksiku

Povijesni dan za FIFA-u i nogomet: 'Donijet će svježi vjetar'

Fatma Samoura prva je žena na mjestu glavnog tajnika FIFA-e...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) prvi put u povijesti na poziciji glavnog tajnika ima ženu, a to je postala Senegalka Fatma Samoura.

"Fatma je žena ogromnog iskustva i u Fifu će donijeti svježi vjetar. Donijet će vjetar izvana, a ne iznutra. Radila je na nekim od najizazovnijih pitanja našeg vremena. Pokazala se sposobnim liderom koji mijenja i poboljšava organizacije, što je za nas u Fifi posebno važno. Ona zna koliko su važni transparentnost i odgovornost," kazao je predsjednik Fife Gianni Infantino na kongresu u Mexico Cityju.

Samura ima 54 godine, posljednja dva desetljeća vodi programe Ujedinjenih naroda u Africi, a trenutačno je angažiran na humanitarnom projektu u Nigeriji.

"Ovo je predivan dan za mene. Hvala na povjerenju koje mi je ukazano. Vjerujem kako se ova uloga savršeno uklapa uz moje sposobnosti i iskustvo," poručila je Samoura koja tečno govori engleski, francuski, španjolski i talijanski,.

Na dosadašnjoj dužnosti u Nigeriji imala je širok spektar odgovornosti, uključujući izradu proračuna, upravljanje ljudskim resursima, te nabavom. Koordinirala je s više od 2,000 osoba.

"Premda nema nogometnog znanja oduševljeni smo što je u našem timu," dodao je Infantino.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider