Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trener u trendu

Fascinantan niz Slavena Bilića: Hrvat potukao zvijezde i najbogatije klubove

Slaven Bilić nastavio je nevjerojatno uspješnu seriju protiv najvećih trenera Premierlige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ni slavni Jürgen Klopp nije pronašao rješenje za Bilićevu taktiku, ali hrvatski trener sad mora pronaći taktiku za utakmice protiv nominalno slabijih ekipa.

"Sretna nova godina... svima...", kisela je bila novogodišnja čestitka Jürgena Kloppa, nakon poraza protiv Slavena Bilića.

Hrvatski trener je svom fascinantnom nizu dodao još jedno veliko trenersko ime.
Bilić je najprije u kolovozu pobijedio Arsenea Wengera, pa u rujnu Manuela Pellegrinija, u listopadu Josea Mourinha, a nakon što mu se Louis Van Gaal izvukao remijem, sad je pobijedio i Jürgena Kloppa!

"Učiniti to kod kuće, pred svojim navijačima, to ovaj dan čini stvarno velikim. I to je sjajan početak nove godine!" kaže Bilić.

S druge strane, Klopp se meškoljio pokušavajući objasniti poraz.
"Ako se ne boriš sto posto, nego 95 posto, to nije dovoljno! Na tome moramo raditi! Konkretno: ako za protivnike igra Andy Carroll, kako im možeš puštati da centriraju?" pita se Nijemac.

A Andy Carroll je od najskupljeg promašaja u povijesti Liverpoola, drugi put zaredom bio West Hamov igrač odluke.
"Uvijek je najvažnija momčad. Ponekad neki pojedinac bude kao šlag na tortu. Ali imaš tortu! A torta je - momčad", kaže Bilić.

Bilić je pobjedom protiv Liverpoola podebljao nevjerojatnu statistiku: Protiv pet najbogatijih klubova lige ima učinak od pet pobjeda i jednog remija, ili gotovo 90 posto bodova!

A protiv ostalih - nominalno lakših protivnika - manje od 40 posto! Očekuje se da klubu napokon krene i protiv ovih drugih.

Ipak, treba reći i da im planove remete - ozljede. Dugo su bili bez prvog strijelca, Francuza Payeta. A sad kad se on vraća, ozlijedio se drugi strijelac - Argentinac Lanzini. A idući izazov slijedi u subotu u FA kupu, protiv drugoligaša Wolverhamptona.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider