Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva utakmica...

Fantastični Tottenham sa šest komada protutnjao kroz Liverpool i približio se Cityju

Ove nedjelje se igrala samo jedna utakmica Premierlige, ali ona je bila spektakularna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmicom u Liverpoolu između Evertona i Tottenhama kompletirano je 18. kolo Premierlige. Završilo je 2:6 (golove pogledajte OVDJE).

Bila je to četvrta uzastopna pobjeda Tottenhama u prvenstvu, te šesta u nizu bez poraza u svim natjecanjima. Zanimljivo, Tottenham je ove sezone dobio osam od 10 gostovanja, a samo je uspješniji Liverpool koji također ima osam gostujućih pobjeda, te dva remija.

Everton je odlično otvorio utakmicu i u 21. minuti je poveo golom Thea Walcotta. Međutim, Tottenham je do konca prvog dijela okrenuo rezultat postigavši čak tri gola. Izjednačio je Heung-Min Son u 27. minuti nakon velike pogreške domaćeg vratara Jordana Pickforda. Vratar engleske vrste je nepotrebno izletio izvan kaznenog prostora i sudario se s vlastitim braničem Kurtom Zoumom. Pickfordovu pogrešku iskoristio je Koreanac zabivši za 1:1 u praznu mrežu. Bila je to već treća slična Pickfordova pogreška ove sezone.

Za 2:1 je zabio Dele Alli u 35. minuti, a do kraja poluvremena za goste je zabio i Harry Kane u 42. minuti. Na samom otvaranju drugog dijela Christian Eriksen je lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora povisio na 4:1. Tračak nade Evertonu donio je Gylfi Sigurdsson u 51. minuti, međutim do kraja utakmice gosti su zabili još dva gola za uvjerljivih 6:2, a strijelci su bili najbolji igrači utakmice Son (61) i Kane (74).

Boxing Day u srijedu, jedna utakmica u četvrtak

Tottenham je ovom pobjedom učvrstio treće mjesto sa 42 boda, ali sada ima sveg dva boda manje od Manchester Cityja na drugoj poziciji, dok je u vodstvu Liverpool sa 48 bodova. Everton je na 11. mjestu sa 24 boda.

Englesko prvenstvo nastavlja se već 26. prosinca kada je na rasporedu Boxing Day, a parovi su:

Fulham - Wolverhampton
Burnley - Everton
Crystal Palace - Cardiff
Leicester - Manchester City
Liverpool - Newcastle
Manchester United - Huddersfield
Tottenham - Bournemouth
Brighton & Hove Albion - Arsenal
Watford - Chelsea
Southampton - West Ham (četvrtak)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider