Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ništa od SP-a

Fabio Capello (napokon) dobio otkaz u Rusiji

Ruski nogometni savez objavio je da raskida suradnju s dosadašnjim izbornikom Fabiom Capellom, iako je proslavljeni talijanski stručnjak imao važeći ugovor do kraja Svjetskog prvenstva 2018. godine kojem je Rusija domaćin.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fabio Capello je za izbornika Rusije izabran u srpnju 2012. godine kao nasljednik Nizozemca Dicka Advocaata, a nakon što je prethodno četiri godine vodio englesku reprezentaciju.

S Rusijom je izborio nastup na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu, osvojivši prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini. No, u Brazilu je Rusija zaustavljena već u grupnoj fazi, osvojivši tek treće mjesto u skupini s Belgijom, Alžirom i Južnom Korejom.

Ruski nogometni savez nije objavio tko bi trebao naslijediti 69-godišnjeg Talijana, a ruski mediji tvrde da će novi ruski izbornik najvjerojatnije biti aktualni trener moskovskog CSKA 44-godišnji Leonid Slucki.

Capello i Ruski nogometni savez već su i ranije bili u pregovorima oko raskida suradnje, a najveća prepreka dogovoru bila su ogromna financijska potraživanja koja je Talijan imao, shodno potpisanom ugovoru. Prije mjesec dana neki su nezadovoljni ruski navijači čak pokrenuli kampanju za skupljanje 21,4 milijuna eura, koliko je Capello trebao dobiti u slučaju otkaza.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider