Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drugi put u povijesti

Poznat drugi finalist FA kupa: Repriza velikog finala iz 1990. godine

Igrači Crystal Palacea plasirali su se po drugi put u klupskoj povijesti u finale najstarijeg svjetskog nogometnog natjecanja, engleskog FA Kupa zahvaljujući 2-1 (1-0) pobjedi protiv Watforda u polufinalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Crystal Palace je poveo golom Yannicka Bolasiea (6) na samom otvaranju utakmice, Watford je poravnao preko Troya Deeneyja (55), no i to izjednačenje trajalo je samo šest minuta, a onda je Connor Wickham (61) postigao, pokazat će se, pobjednički pogodak.

Crystal Palace će u finalu, koji će se igrati 21. svibnja također na Wembleyu, igrati protiv Manchester Uniteda, koji je u subotu sa 2-1 (1-0) svladao Everton.

Zanimljivo, Crystal Palace je i u svom prvom nastupu u finalu FA Kupa igrao baš protiv Manchester Uniteda, 1990. godine, a tada su 'Crveni vragovi' do trofeja stigli trijumfom 1-0 u ponovljenoj utakmici, jer je prvi dvoboj završio 3-3.

Manchester United će po 19. put zaigrati u finalu Kupa čime će se izjednačiti s Arsenalom na vrhu te ljestvice, a u slučaju pobjede osvojit će ovaj trofej po 12. put, te se izjednačiti s Arsenalom i na vrhu te ljestvice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider