Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Klub i Uefa reagirali

Evri odzvonilo? Pogledajte high-kick koji bi ga mogao umiroviti

Došao je na Velodrome s guštom odigrati posljednju sezonu-dvije u karijeri, a sad bi mogao, puno prije od planiranog, objesiti kopačke o klin.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuski nogometni prvoligaš Marseille objavio je kako je do daljnjeg suspendirao svog braniča Patricea Evru zbog poteza kojeg je napravio prije početka utakmice Europske lige s Vitorijom Guimaraes.

Podsjećamo, navijači Marseillea (dio njih), spustili su se prije utakmice do travnjaka nezadovoljni ovosezonskim rezultatima kluba. Razgovor s igračima se pretvorio u svađu uslijed koje je Evra udario nogom u glavu jednog od navijača zbog čega mu je sudac dao crveni karton čime je postao prvi igrač u povijesti Europske lige isključen prije nego što je utakmica počela.

UEFA je reagirala promptno i odmah idući dan je njena Disciplinska komisija kaznila ga s jednom utakmicom zabranje igranja, uz napomenu kako je kazna najmanje jedna utakmica jer je istovremeno i pokrenut disciplinski postupak protiv Evre (odluka će pasti 10. studenog).

U petak je stigla i službena reakcija iz Marseillea:

"Kao profesionalac i iskusan igrač, Patrice Evra nije smio reagirati na takav način", objavio je klub i najavio pokretanje disciplinskog postupka.

Vidjet ćemo kolika će biti konačna suspenzija Marseillea (i UEFA-e) za Evru. On je u siječnju ove godine stigao kao slobodan igrač iz Juventusa, ali otad nije ispunio velika očekivanja i nerijetko je bio na meti navijača zbog svojih lošijih nastupa, a u međuvremenu je i izgubio mjesto u početnoj postavi.

Budući da će na proljeće navršiti 37 godina, lako je moguće da bi neka dugotrajnija suspenzija mogla značiti i kraj karijere za Evru, ranije nego što je planirao...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider