Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dojam ne vara

Evo zašto svi hvale Rakitića i zbog čega je Barca na vrhu Primere!

Barcelona u subotu gostuje kod Rayo Vallecana u 7. kolu Primere. Bit će to, među ostalim, okršaj dvaju veznjaka s najviše pokušaja pasova u dosadašnjem dijelu prvenstva, Barcina Ivana Rakitića i Rayovog Roberta Trashorrasa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rakitić je prvi na toj ljestvici s 522 pokušaja dodavanja u 508 minuta, a Trashorras je drugi sa 491 pokušajem u 540 minuta. Hrvatski veznjak je prvi i na ljestvici točnih dodavanja s 475 pasova, a Trashorras je treći, dok je drugi veznjak Real Madrida Toni Kroos. Među desetoricom najboljih na toj listi nalaze se čak petorica igrača Barcelone. Pored Rakitića tu s još Sergio Busquets (406), Jordi Alba (343), Jeremy Mathieu (315) i Dani Alves (309).

Kad se pogleda ova statistika, ne treba čuditi što je Barcelona na vrhu Primere. Dojam odličnih Rakitićevih igrača u dresu Barcelone i recenzija, kako medija tako i navijača, prati i suha statistika. Rakitić se nakon dolaska iz Seville u vrlo kratkom roku prometnuo u jednog od ključnih igrača Barcelone.

Zanimljivo, Trashorras je također bivši Barcelonin igrač, prošao je kroz Barceloninu omladinsku školu, gdje je stigao s 15 godina 1996., igrao je za Barcelonu B te je upisao prvi nastup za seniorsku momčad 8. kolovoza 2001. protiv Wisle u Ligi prvaka. Carles Rexach uveo ga je u igru umjesto današnjeg trenera Barcelone Luisa Enriquea. Godine 2003. napustio je Camp Nou i od tada je igrao za nekoliko španjolskih klubova.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider