Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Madriđani se žale

Evo zašto je propao transfer De Gee u Real i Navasa u ManUtd!

Realu ostaje mogućnost žalbe Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) koja je nadležna za sve međunarodne transfere nogometaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Transfer španjolskog reprezentativnog vratara Davida De Gee iz Manchester Uniteda u Real Madrid, koji se trebao dogoditi posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka, po svemu sudeći propao je zbog neodlučnosti kostarikanskog vratara Keylora Navasa glede njegovog prijelaza u Manchester. Navas je navodno tražio povećanje plaće na četiri milijuna eura godišnje, što je dvostruko više no što je imao u Realu, spekuliraju španjolski mediji.

Lakrdija i blamaža: Real Madrid i Man. United ispali smiješni!

Prema pisanju španjolske Marce transfer koji je trebao dovesti De Geu u Madrid, a Navasa poslati na Old Trafford dogovoren je još u poslijepodnevnim satima. No, u minutu do ponoći Kostarikanac se u pratnji svog zastupnika pojavio na Santiago Bernabeuu i tražio neke izmjene u ugovoru s Unitedom.

Tako je iz Realova ureda službena dokumentacija potrebna za realizaciju prijelaza odaslana u ured vodstva Španjolske nogometne lige pola sata iza ponoći. Prekasno - bila je poruka koju su dobili u kraljevskom klubu. Niti je De Gea registriran za Real, niti je Navasu omogućen prijelaz na Old Trafford, iako su transferi u konačnici vođeni odvojeno jedan od drugog.

I dok je u engleskim klubovima bilo presedana u kojima se išlo na ruku klubovima i dopuštalo im se da transferi budu provedeni i izvan propisanog roka, španjolska praksa takve slučajeve ne poznaje.

Realu ostaje mogućnost žalbe Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) koja je nadležna za sve međunarodne transfere nogometaša. Španjolski menadžer Esteve Calzada ne isključuje nijedan mogući rasplet ove sage koja je trajala od prvog do posljednjeg dana prijelaznog roka.

"U prošlosti nema primjera da je neki transfer u Španjolskoj odobren nakon isteka roka. Moje je iskustvo da se nakon toga više ništa ne može učiniti, čak i kad je riječ o tako moćnom klubu", izjavio je Caldaza za britanski BBC.

"Razočaravajuće je na svim razinama da su svi dovedeni u ovu situaciju nakon što se o tom transferu pričalo cijelo ljeto. Uz to, De Gea može bez odštete otići sljedeće ljeto. No, ne bih isključio mogućnost da će ipak potpisati novi ugovor s Unitedom", zaključio je španjolski menadžer.

Nastavi čitati

Nastavi čitati