Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ni Split ni Zagreb

Evo u kojim će se gradovima igrati prvi nogometni Euro u Hrvatskoj

Hrvatska će 2017. godine ugostiti najbolje mlade europske nogometaše do 17 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je kandidatura pobijedila u konkurenciji nekoliko zemalja, između ostalih Švedske, Finske, Bosne i Hercegovine, Republike Irske i Mađarske, te je dobro odjeknula u europskim krugovima, piše službena stranica HNS-a koja prenosi izjavu Damira Vrbanovića.

"Reprezentacije U-17 već imaju ozbiljne igrače i vjerujemo da će natjecanje biti atraktivno, a domaćinstvo je ujedno i potvrda da nogomet u Hrvatskoj ima visok ugled u Europi, posebno kada su u pitanju mlađe kategorije. Od Uefe smo dobili velik broj komplimenata, a često se spomenula tradicija igranja turnira za mlade nogometaše, pogotovo u Istri."

''Imali smo velike ambicije oko prijašnjih natjecanja, što je zbog nedobivanja domaćinstva izazivalo frustracije kod naših navijača, ali ponekad moramo biti svjesni da se u nogometnu infrastrukturu danas ulažu stotine i stotine milijuna eura. Ovako će se popraviti infrastruktura na nekoliko naših stadiona, UEFA ima listu prioriteta i svi će profitirati, a Hrvatska će postati poželjno odredište za buduće organizacije velikih natjecanja", dodao je izvršni predsjednik HNS-a.

Na Europskom prvenstvu nastupit će 16 momčadi u četiri skupine, a bit će odigrana ukupno 31 utakmica. Većinu će utakmica prenositi Eurosport, a među zvijezdama koje su ranije nastupale na EP-u U-17 bili su i Wayne Rooney, Cesc Fabregas, Toni Kroos i Mario Götze.

Hrvatska je prijavila sljedeće gradove domaćine:, Poreč, Rovinj, Pulu (stadioni Uljanika i Istre 1961), Rijeku, Kostrenu, Crikvenicu i Novi Vinodolski. Finale je planirano na stadionu Rijeke, ukoliko radovi budu završeni na vrijeme, a u suprotnom će domaćin finala biti stadion Aldo Drosina u Puli.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider