Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uz bok Džeki i Pjaniću

Evo što kaže Safet Sušić o transferu svojeg nećaka u Inter i optužbama o nepotizmu

Nakon što je Rijeka prodala Kramarića, bogati transfer smiješi se i Hajduku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred realizacijom je odlazak Tina Svena Sušića u milanski Inter. 22-godišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine na San Siro trebao bi prijeći u poslu vrijednom 5 milijuna eura.

Sportski direktor Hajduka Goran Vučević i Sušićev menadžer Milan Rapaić u Milanu finiširaju pregovore s čelnicima Nerrazura. Dogovor je praktično postignut, Inter želi Sušića, potvrdio je to još u ponedjeljak i trener Roberto Mancini.

"Sušić je vrlo mlad igrač i vrlo kvalitetan igrač. On je ulaganje u budućnost", kazao je Mancini.

Za Hajduk je to posao iz snova. Jer, u ljeto 2012. na Poljud je stigao kao slobodan igrač, a otići će u transferu teškom 5 milijuna eura.
To će ga smjestiti na drugo mjesto najvećih transfera splitskog kluba.
Na vrhu je Kalinićev odlazak u Blackburn. Ibričić je u Lokomotiv također preselio za 5 milijuna, a u klubu "4 plus" još su Kranjčar i Strinić.
"Ako se dogodi bit će to u svakom slučaju jedna potvrda, jedno priznanje našem radu ovdje u svakom slučaju", kaže trener Hajduka Igor Tudor.

Transferom najboljeg igrača Hajduka oduševljen je i njegov stric i bivši izbornik BiH reprezentacije Safet Sušić.
"Sigurno da je to velika stvar i za njega i za Hajduk. Međutim, mene to ne iznenađuje s obzirom da Tino zaista u zadnje vrijeme igra dobro, u zadnje dvije godine on je jedan od najboljih igrača Hajduka. Vidio sam ja radeći s njim, kad je bio na pripremama za reprezentaciju koliko je on ozbiljan i ambiciozan momak", kaže Sušić.

Drugačije ne bi ni stigao do San Sira. Pozornice na kojoj, koliko god izgubila dio blještavila posljednjih godina, ne može zaigrati bilo tko. Mateo Kovačić u Interu je već stekao status, Tino Sven Sušić odlučan je za njega se izboriti.

"Uvjeren sam da bi već sljedeće sezone mogao biti jedan od standardnih igrača Intera", kaže Safet Sušić.

Je li se Tino konzultirao s vama?
„Razgovarali smo, malo sam i ja razmišljao, rekao sam mu da bi za njega najbolje bilo da ide u Italiju.“

Kada je dobio prvi poziv za reprezentaciju, bilo je dosta negativnih komentara, prozivani ste za nepotizam. Je li za vas ovaj transfera i osobna satisfakcija?
„Meni savjest uvijek bila čista, Tino je kod mene imao isti tretman kao i svaki drugi igrač. Bio sam čak u dileme da ga vodim na Svjetsko prvenstvo. Malo mu je pala forma dva-tri mjeseca prije SP-a, ali onda je neposredno pred turnir odigrao nekoliko dobrih utakmica. To je bio razlog što sam ga poveo. Da nije tako bilo, sigurno ga ne bih vodio u Brazil samo zbog prezimena. Tamo je igrao malo, ali je opravdao povjerenje.“

Spada li Tino odmah klasom do Džeke i Pjanića?
„Ne bih išao tako daleko, ali smatram da će vrlo brzo primorati Baždarevića da stavi u prvu momčad“, zaključio je Sušić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider