Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lova do krova

Evo koliko su igrači Reala inkasirali za osvojenu Ligu prvaka i Kup kralja!

Nogometaši Real Madrida prošlog su tjedna primili premije za osvojene trofeje prošle sezone, a to su Liga prvaka i Kup kralja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada je riječ o isplatama svojih nogometaša, Real Madrid funkcionira poput švicarskog sata. Prema nepisanom pravilu Real već desetljećima isplaćuje premije za osvojene trofeje u prethodnoj sezoni krajem studenog ili početkom prosinca.

Ni ove godine nije bilo drugačije. Profesionalci Reala, uključujući i one koji su u međuvremenu napustili Santigao Bernabeu poput Xabija Alonsa, Diega Lopeza ili Angela Di Marije, inkasirali su premije krajem prošlog tjedna za osvojenu Ligu prvaka i Kup kralja u prošloj sezoni.
Real je u okršaju s gradskim suparnikom Atleticom u Lisabonu osvojio jubilarnu 10. titulu prvaka Europe, a u finalu Kupa kralja pobijedio je sa 2:1 najvećeg rivala Barcelonu i došao do 19. Kupa.

Svaki je igrač dobio po 700.000 eura. Cifra je rezultat dogovora između kapetana momčadi i predsjednika Reala Florentina Pereza. Liga prvaka je valorizirana sa 600.000, a Kup kralj sa 100.000 eura.

Bankovni računi Realovih igrača bit će dodatno podebljani početkom iduće godine, kada Real po običaju isplaćuje premije za prvi dio tekuće sezone. Radi se o premijama za svaku pojedinačnu utakmicu. Za drugi dio sezone premije stiže na naplatu početkom lipnja.

Ako to žele odnosno ako im se to zbog poreznih obveza više isplati, igrači Reala po osobnom zahtjevu mogu iste premije dobiti pred kraj godine. Takvu dinamiku isplata zahtijevao je, primjerice, Gonzalo Higuain, bivši napadač Reala koji trenutačno nosi dres Napolija.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider