Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Kovaču treba dati šansu'

Šuker: Imamo igrače u Realu, Barci, Liverpoolu, ali to ništa ne znači

Prijelazni rok traje još mjesec dana, a ono što je već sada jasno jest to da je ovo povijesno ljeto što se tiče transfera hrvatskih igrača…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lovrenov prelazak u Liverpool, Mandžukićev transfer u madridski Atletico te Rakitićeva seoba u Barcelonu ukupno vrijede 65 milijuna eura. Upitali smo predsjednika HNS-a i legendarnu vatrenu "devetku" Davora Šukera može li to donijeti i novi uzlet reprezentacije.

Lovrenov odlazak u Liverpool i potpis za legendarni klub s mitskog Anfielda nije važan samo za stasitog braniča. Važan je i za cjelokupan hrvatski nogomet, te posebno za reprezentaciju. Mišljenje je to "Zlatne kopačke" koja je u jednom dijelu svoje karijere osjetila posebnost engleskih travnjaka.
"Drago mi je da imamo još jednog velikog igrača u velikom klubu i oni koji su igrali u Engleskoj znaju što znači Liverpool, što znači ona pjesma, himna i to su možda jedni od najodanijih navijača na svijetu, i baš mi je drago zbog Lovrena i želim mu puno sreće, da puno igra", kaže Šuker.

No, ovo ljeto ne čini samo Lovrenov transfer. Mandžukić je Njemačku zamijenio Španjolskom i sada je prvi napadač aktualnog prvaka. Ivan Rakitić, pak, preselio je u zvjezdanu Barcelonu gdje će, vjerujemo, zablistati u punom sjaju. U svakom slučaju: što se tiče hrvatskih nogometaša - ljeto za pamćenje, nikad izdašnije.

Sva tri transfera ulaze u TOP 5 svih vremena. Najveći je i dalje Modrićev prelazak u Real, a drugi je baš Lovrenov odlazak u Liverpool za 25 milijuna. Mandžukić je treći s 22 milijuna eura vrijednim transferom, Modrićev prelazak iz Dinama u Tottenham je sada četvrti, a TOP završava Rakitićev transfer u veliku Barcelonu.
"Želim da svi imaju samopovjerenja, da izbornik ima lagano za birati, a to znači da preko dvadesetak igrača koje može izabrati, a na kraju igra njih 11", kaže Šuker.

Lovren i Mandžukić ulaze čak i u top 20 najvećih transfera cijelog prijelaznog roka. A nije daleko ni Rakitić. No, kada se pogleda po pozicijama to izgleda još zanimljivije. Sasvim je jasno da su bili među najtraženijim igračima u svojim linijama.
"Od Madrida i Barcelone do Engleske da imamo najbolje igrače u najboljim klubovima, ali to ništa ne znači dok 11 igrača ne budu onaj pravi mozaik i trebamo dati Niki šansu za Francusku da pripremi taj mozaik i sigurno da će biti pravi", zaključio je Šuker.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider