Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tražili odgodu, ali...

Evo kako je i zašto otkazan derbi: Oglasio se i delegat!

Hajduk je zbog navijača odbio izaći na teren nakon čega je utakmica otkazana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogomet pogodio je još jedan skandal. Hajduk je odbio igrati bez prisutstva svojih brojnih navijača koji su doputovali u Zagreb, a dio njih nije smio ući na Maksimir iako nemaju sudsku zabranu. Zbog toga su svi odlučili iz bojkota ne ući na stadion.

Derbi otkazan, Hajduk odbio izaći na teren zbog situacije s navijačima!

VIDEO: Tisuće navijača Hajduka odbilo ući na Maksimir, dočekala ih 'crna lista'!

Nakon utakmice oglasio se i službeni delegat utakmice Lino Roše koji je u zapisniku zapisao sljedeće:

''Utakmica nije odigrana jer momčad HNK Hajduk nije u zakazanom terminu izašla na teren za odigravanje utakmice. Napominjem da su predstavnici HNK Hajduk u sastavu gosp. Brbić, trener Tudor, Goran Vučević i još nekoliko osoba sa obilježjima Hajduka te od mene u prostoriji delegata u kojoj je bio i kontrolor Kukić tražili da li se može utakmica odgoditi ili prolongirati za sat vremena jer da imaju dojave da se kontroliraju njihovi navijači i imaju problem za dolazak na utakmicu. Dao sam mu objašnjenje, a nadovezao se i gosp. Kukić da to nisu opravdani razlozi prema propozicijama natjecanja i pravilniku o nogometnim natjecanjima HNS-a za prolongaciju utakmice. Napominjali su da je to za njih ozbiljan problem pa da će se vidjeti.

Podržavate li Hajdukov bojkot derbija s Dinamom?

Ukupno glasova:

U 14:55 sati ponovno je obavljen razgovor u prostoriji delegata sa predstavnicima Hajduka gdje je bio predsjednik Brbić, član nadzornog odbora Pavasović Visković, službeni predstavnik Mikulandra, Goran Vučević i još neke osobe sa obilježjima HNK Hajduk te sudac Conjar, povjerenik za sigurnost gosp. Cvrk i gosp. Antolić. Gospodin Pavasović Visković daje mogućnost da se utakmica neće nastupiti ako se ne puste njihovi navijači na utakmicu. Tražio je od rukovoditelja osiguranja i od delegata da se prolongira početak utakmice. Objasnio sam da postoji pravilnik o nogometnim natjecanjima koje ja kao delegat moram poštivati, a da njihovi zahtjevi nisu u skladu s tim pa da ih ne mogu niti prihvatiti. Nakon mog obrazloženja izašli su iz prostorije, a Mikulandra je uzeo knjižice i dato je na znanje da oni utakmicu neće odigrati.

Nakon toga obavijestio sam 4. suca o nastaloj situaciji gdje su suci zajedno sa igračima GNK Dinamo izašli na teren.

Sastanak pred utakmicu je održan u zakazanom terminu uz nazočnost svih propisanih osoba kao i osoba iz osiguranja gdje su razmatrane sve stavke o organizaciji utakmice, a posebno stavke visokog rizika utakmice, odnosno ponašanje navijača.

Predstavnik gostiju je obavijestio da njihovi navijači ne dolaze u njihovoj organizaciji ali da ih se može očekivati oko 1500. Sportske iskaznice su predane na vrijeme te je utvrđena obostrana korektna prijava igrača i službenog osoblja klubova. Izlaskom igrača Dinama i sudaca na teren odana je minuta šutnje u čast obilježavanja dana sjećanja na Vukovar 18. studenog, a u spomen na sve poginule branitelje i žrtve Domovinskog rata. Napominjem da je u trenutku izlaska igrača Dinama i sudaca na teren sa sjeverne tribine oglašavali povici navijača "HNS pederi nogomet ste s*ebali, ponavljajući isto u nekoliko refrena".

Utakmica nije započeta jer momčad HNK Hajduk nije izašla na teren za igru pa su se suci i momčad GNK Dinama također povukli.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider