Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Franco je davno umro, ali...

Evo čega se Barca najviše boji u Madridu: Realova sramota još živi!

Kako se približava „el clasico“ tako se podižu tenzije na relaciji Madrid – Barcelona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Medijska kampanja ulazi u samu završnicu, podmetanja i međusobne optužbe pršte sa svih strana.

Hoće li ovo odlučiti 'el clasico'? Tresu mu se noge kada vidi Bernabeu i Ronalda!

Neki katalonski mediji cinično se šale kako Luis Enrique najviše radi s Claudiom Bravom na taktici branjenja jedanaesteraca. Ističu kako je Cristiano Ronaldo od ukupno 15 golova ove sezone, četiri postigao iz penala, a posebno se podcrtava povijesna statistika u susretima Real Madrida i Barcelone na Santiago Bernabeuu. Realu su u „el clasicima“ koji su igrani u Madridu dosuđena 23 jedanaesterca, a Barceloni sedam.

U posljednjih pet sezona Realu je ukupno dosuđeno 47 jedanaesteraca, a Barceloni 29. U istom razdoblju protiv Reala je dosuđeno 12 jedanaesteraca, a protiv Barcelone 17, iako je Barcelona posljednjih godina dominirala Primerom izrazito ofenzivnom igrom, posjedom lopte, postignutim golovima, šansama i „boravkom“ svojih igrača u šesnaestercima suparnika.

Katalonci ističu da taj podatak sugerira kako problem favoriziranja Real Madrida od strane španjolskih sudaca nije riješen smrću diktatora Francisca Franca te da Realova "sramota" još uvijek živi punim plućima.  Kroz komentare navijača Barcelone pa i tekstove katalonskih novinara provlači se teza da Real uvijek može računati na barem jedan jedanaesterac ako mu negdje zapne.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider