Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva bi to priča bila

Rooney dobio "poziv koji se ne odbija": Pitanje je samo jedno...

Engleski reprezentativni napadač trenutno je bliže odlasku nego ostanku na Old Traffordu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošla je čitava godina otkako se Wayne Rooney dovodi u vezu s odlaskom iz Manchester Uniteda. Još u lanjskom zimskom prijelaznom roku javljali su se kineski klubovi s nevjerojatnim ponudama, ali Rooneyju se tada nije išlo iz Uniteda.

Kad je na ljeto menadžer Uniteda postao Jose Mourinho, Rooney je odlučio da će tražiti svoju šansu i boriti se za minutažu kod portugalskog stručnjaka. Međutim, nije se naigrao...

U cijeloj ovoj sezoni, koja je za Crvene vragove počela osvajanjem Community Shielda u kolovozu, engleski reprezentativac je ukupno zabio tek pet golova. Skupio je 29 nastupa odigravši pritom ne prevelikih 1.797 minuta, što je definitivno malo za igrača koji je najbolji strijelac u povijesti kluba s 250 postignutih golova, jednim više od legendarnog Sir Bobbyja Charltona.

Kod Mourinha u trećem planu

Čudesni Zlatan Ibrahimović je, logično, prvi Mourinhov izbor na poziciji klasičnog napadača, a iza njega su se na krilnim pozicijama i ofenzivnom veznom izmjenjivali Anthony Martial, Juan Mata, Jesse Lingard, Henrikh Mkhitaryan i Marcus Rashford.

Rooney je i prije dolaska Mourinha izgubio status nedodirljivog asa kojemu je pečatirano mjesto u početnoj postavi. Ove se sezone njegova situacija pogoršala, a unatoč novim pozivima iz Kine ove zime i dozvoli koju je dobio od supruge da ode na Daleki Istok, odlučio je kako će ostati još neko vrijeme u Manchesteru.

Vrlo je realna opcija da to bude samo do kraja ove sezone i onda se dogodi transfer, ali ne u Kinu već 50-ak kilometara zapadnije, u svoj najdraži klub - Everton.

U klubu čiji je navijač imao bi sve ovlasti

U Evertonu je Rooney započeo seniorsku karijeru, odigrao dvije sezone i onda u ljeto 2004., nakon što je zablistao na Europskom prvenstvu u Portugalu, potpisao za Manchester United. Sir Alex Ferguson je iskrcao 37 milijuna eura za mladića koji nije navršio niti 19 godina, a Rooney je taj novac u međuvremenu itekako isplatio.

Nakon 13 godina sad bi se mogao vratiti u Everton odakle ga zovu da im se priključi.

"Vjerujem da Wayne može igrati na visokom nivou još dvije-tri godine. Ne znam što će se dogoditi na ljeto, ali znam da je on jedan od onih igrača koji može Everton učiniti jačim klubom. U svakom slučaju, on je dobrodošao", poručio je menadžer Toffeesa Ronald Koeman.

Engleski mediji već su se počeli baviti time kako bi se Rooney mogao uklopiti u momčad Evertona. Puno toga će ovisiti o tome hoće li Romelu Lukaku napustiti Goodison Park ili ostati. Ako bude ovo drugo, onda bi mogli dobiti zbilja sjajan napadački tandem s kojim bi se, već u sezoni 2017./2018., umiješali u borbu za četvrto mjesto koje donosi Ligu prvaka.

Everton neće štedjeti kako bi vratio "odbjeglog sina", a dojma smo niti da se Mourinho neće previše buniti, unatoč povremenim (kurtoaznim) izjavama kako mu je Rooney važan. Pitanje je samo želi li se Rooney vratiti u Everton koji je ipak, i od ovakvog Uniteda, stepenica niže.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider