Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otišao za "siću"

Kakva priča: Lani prvi topnik HNL-a za 20 milijuna eura u Premierligi?!

Strelovito napreduje igrač koji je proteklih sezona oduševljavao po hrvatskim travnjacima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ilija Nestorovski mogao bi za odštetu od 20 milijuna eura potpisati za Everton, ukoliko se realizira transfer Romelua Lukakua u Chelsea.

Ovu gotovo senzacionalnu vijest donosi engleski The Sun, pozivajući se na Calciomercato.com.

Evertonovi skauti gledali su Nestorovskog u porazu Palerma kod Juventusa, a njegove igre prate već neko vrijeme te su njihove impresije zadovoljile i menadžera kluba Ronalda Koemana.

Palermo će za Nestorovskog tražiti 20 milijuna eura što za Everton neće predstavljati problem jer računaju s tim da će Lukaku otići za najmanje trostruko veći iznos.

Što se Nestorovskog tiče, on u miru i tišini, bez velike medijske pompe, krupnim koracima napreduje u svojoj karijeri. Uskoro će (12. ožujka) proslaviti 27. rođendan, a tek je u posljednje dvije sezone igrački eksplodirao.

Vratio Inter u HNL pa se dokazao i protiv Dinama, Hajduka...

U ljeto 2013. stigao je u Inter Zaprešić kao potpuni anonimac na posudbu iz češkog kluba Slovačko. Vrlo brzo se afirmirao, postigao je 44 gola u Drugoj ligi za Inter i bio najzaslužniji za povratak Zaprešićana među prvoligaše.

Inter je tada otkupio (nije poznato za koliki iznos) njegov ugovor. Nestorovski je zabio 25 golova i bio najbolji strijelac HNL-a, a još na polovici sezone ga je Palermo zakapario, plativši odštetu od 500 tisuća eura za igrača koji ukupno zabio 71 gol za Inter.

Bio je to fantastičan posao Sicilijanaca jer će ga ovog ljeta prodati za 20 puta veći iznos. Palermo trenutno tavori u zoni ispadanja i puno zaostaje za 17. mjestom koje donosi ostanak u Serie A. Zabili su 21 gol od čega je Nestorovski bio strijelac devet puta te je još u tri navrata asitirao. Njihovo ispadanje samo će ubrzati odlazak Makedonca na novu, višu razinu...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider