Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li doći na Poljud?

Everton u generalci ugostio Sevillu, Rooney zaigrao od prve minute

Veliki engleski klub u subotu igra prvu utakmicu u novoj sezoni Premierlige, a potom 17. kolovoza ugošćuje Hajduk.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Evertona, suparnici Hajduka u doigravanju za Europsku ligu, odigrali su 2:2 protiv Seville u posljednjoj pripremnoj utakmici pred početak nove sezone.

Dvoboj je odigran na Goodison Parku, gdje će 17. kolovoza Hajduk gostovati u prvoj utakmici play-offa.

Everton je poveo već u 1. minuti pogotkom Sandra Ramireza. Sevilla je izjednačila u 58. minuti, a strijelac je bio Ever Banega. Argentinac je tri minute poslije doveo Sevillu u vodstvo precizno izvedenim kaznenim udarcem. U 81. minuti jedanaesterac je dosuđen za domaće, a precizan izvođač za konačnih 2:2 bio je belgijski reprezentativac Kevin Mirallas.

Everton je utakmicu započeo u sustavu 4-2-3-1 sa Jordanom Pickfordom kao vratarom, Masonom Holgateom, Michaelom Kaneom, Philom Jagielkom i Leightonom Bainesom u obrambenoj četvorci, Morganom Schneiderlinom i Tomom Daviesom u pozadini veznog reda, Dominicom Calvert-Lewinom na desnom krilu, Davyjem Klaassenom u sredini i Wayneom Rooneyjem na lijevom krilu te Sandrom Ramirezom kao napadačem najbližim gostujućim vratima.

Everton će sljedeće subote, 12. kolovoza, u 1. kolu engleske Premierlige na Goodison Parku ugostiti Stoke City, a pet dana poslije Toffeesi će biti domaćini Hajduku u prvoj utakmici play-offa Europske lige.

Pred Toffeesima je zgusnut raspored jer im nakon Stokea i prve utakmice s Hajdukom slijede tri gostovanja unutar tjedan dana - 20. kolovoza su gosti Manchester Cityja, 24. dolaze na Poljud, a potom prije reprezentativne stanke igraju 27. kolovoza s Chelseajem na Stamford Bridgeu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider