Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Ludnica' na mitskom stadionu

VIDEO Čudesan preokret na Anfieldu: Lovren junak Liverpoola!

Liverpool je pobijedio Borussiju Dortmund 4:3 u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Europske lige.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna i sada već bivši reprezentativac Dejan Lovren bili su junaci u pobjedama Šahtara i Liverpoola protiv Sporting Brage 4-0 i Borussije Dortmund 4-3 kojima su njihovi klubovi izborili plasman u polufinale Europske lige.

Liverpool je u fantastičnom susretu na Anfieldu pobijedio Borussiju 4-3, nakon što je njemački sastav vodio 3-1, a pobjednički pogodak za 'redse' zabio je Lovren u drugoj minuti sudačke nadoknade. Srna je pak u svom slavljeničkom nastupu za Šahtar upisao pogodak i asistenciju.

VIDEO Athletic blizu podviga, Sevilla ipak u polufinalu

Kapetan hrvatske reprezentacije je protiv Brage upisao 486. nastup u Šahtarovom dresu postaviš novi klupski rekorder. Srna je oborio rekord legende Mihaila Sokolovskog koji je sakupio 485 nastupa za Šahtar.

Plasman u polufinale izborio je i Villarral koji je u Pragu deklasirao Spartu 4-2 potvrdivši pobjedu 2-1 iz prve utakmice. Ždrijeb parova polufinala je u petak u Nyonu, a termini susreta su 28. travnja i petog svibnja. Finale je 18. svibnja u Baselu na stadionu St Jakob Park.

VIDEO Liverpool - Borussia Dortmund 4:3

Liverpool i Borussija su odigrali sjajnu utakmicu sa sedam golova i nizom prilika na obje strane. Gosti su vodili 2-0, a imali su i prednost 3-1, no Liverpool je uspio preokrenuti rezultat i pobijediti 4-3 nakon što je prvi susret završio 1-1. Gosti su već nakon devet minuta vodili 2-0 golovima Henrika Mhitarjana (5) i Pierrea-Emericka Aubameyanga (9). Smanjio je Origi u 48. minuti, no kada je Marco Reus u 57. minuti zabio za 3-1 činilo se kako je sve gotovo. Ipak, Coutinho je u 66. minuti smanjio na 2-3, Sakho je u 78. minuti izjednačio na 3-3, a u junaka se pretvorio Lovren zabivši za pobjedu i prolaz dalje u sudačkoj nadoknadi utakmice.

VIDEO Šahtar - Braga 4:0

Nakon što je u Portugalu slavio 2-1, Šahtar je u uzvratnom susretu u Lavovu pobijedio Bragu 4-0 uz sjajnu predstavu slavljenika Darija Srne koji je upisao pogodak i asistenciju. Srna se među strijelce upisao u 25. minuti iz kaznenog udarca. Na 2-0 je povisio Ricardo Ferreira pogodivši u 43. minuti vlastiti mrežu, a Viktor Kovalenko je u 50. minuti na Srnin ubačaj povisio na 3-0. Tragičnu večer Portugalaca upotpunio je Ferreira postigavši drugi autogol u 75. minuti. Srna je odigrao cijeli susret, dok je Eduardo da Silva ušao u igru u 77. minuti.

Villarreal je u Pragu sve dvojbe oko pitanja putnika u polufinale riješio u prvom poluvremenu postigavši tri gola. U nastavku su Španjolci povisili na 4-0, a potom su Česi ublažili poraz s dva gola. Strijelci za Villarreal bili su Bakambu (5, 49), Castillejo (43) i Bruno Soriano (45+1), dok su katastrofu domaćina ublažili Borek Dočkal (65) i Ladislav Krejči (71).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider