Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ždrijeb Europa lige

Lovrenov Liverpool i Srnin i Duduov Šahtar saznali protivnike u polufinalu

Osim Lige prvaka, u petak je u Nyonu održan ždrijeb i Europa lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šahtar i Sevilla te Villarreal i Liverpool polufinalni su parovi Europske lige, odlučio je ždrijeb koji je održan u petak u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

Podsjetimo, Liverpool je prošao u polufinale Europa lige nakon što je Lovren u sudačkoj nadoknadi zabio za pobjedu protiv Borussije Dortmund. Liverpool je na kraju slavio 4:3 te prošao ukupnim rezultatom 5:4.

Sevilla i Šahtar igrali su u osmini final Europske lige 2007. godine, a pobijedio je španjolski klub. Liverpool i Villarreal se u ovom natjecanju se sastaju prvi put. Sevilla je branitelj naslova kojeg je osvojila i 2014. godine.

Bit će to zanimljivi susreti jer ostale su četiri prilično atraktivne momčadi, koje garantiraju mnoštvo lijepih poteza, prilika i vrlo vjerojatno golova. Ulog je ogroman, nitko od četiri preostale momčadi teško da će preko domaćeg prvenstva direktno ući u Ligu prvaka. Preko Europa lige kao pobjednici to mogu. Baš kao branitelj naslova Sevilla ove sezone.

Polufinalne utakmice su na rasporedu 28. travnja, a uzvrati 5. svibnja. Finale Europske lige igra se 18. svibnja u Baselu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider