Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bili bolji, ali...

Rijeka preživjela 'pakao' istanbulskog Fatiha Terima: Odluka pada na Kvarneru

Rijeka nije izgubila i nije primila pogodak u prvoj utakmici 3. pretkola Europa lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Rijeke odigrali su u Turskoj 'škakljivih' i varljivih 0:0 s istanbulskim Basaksehirom u prvoj utakmici 3. pretkola Europa lige. Rijeka je bila bolja momčad, no najbolje prilike propustio je Marin Tomasov.

Riječani su u "vrućem" Istanbulu uspjeli ostati neporaženi protiv četvrtoplasirane momčadi turskog prvenstva, a 0-0 sa stadiona Fatiha Terima hrvatskom doprvaku daje velike nade u prolaz. Momčad Matjaža Keka se znalački branila, a Riječani su u prvom dijelu bili čak i bolji, ali su propustili postići gol.

Riječani su hrabro ušli u dvoboj i u 9. minuti Marin Tomasov je imač čak dvije velike prilike, no oba puta je bio neprecizan. U 27. minuti turski veteran Emre iz kornera pogađa vratnicu, a dvije minute kasnije udarac Vešovića iz blizine brani vratar domaćina Babacan.

U drugom poluvremenu gotovo da nije bilo izglednije prilike za pogodak, Rijeka se znalački branila, dok je turska momčad jalovo napadala. U trećoj minuti sudačke nadoknade turska momčad je došla do najveće prilike na utakmici, Višća je pronašao Cengiza koji je potpuno sam išao prema vratima Rijeke, a siguran pogodak spasio je riječki vratar Prskalo.

Pred 7.000 gledatelja na stadionu Fatih Terim sudio je Edvartsen iz Norveške.

Spomenimo i da je Hajduk slavio na teškom gostovanju u Ukrajini protiv Oleksandrije s uvjerljivih 3:0, te da je Lokomotiva pred domaćin navijačima odigrala 0:0 protiv ukrajinske Vorskle.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider