Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvati u ključnim ulogama

Dudu zabio, a Srna asistirao u pobjedi Šahtara, Borussia razbila Spurse

U prvom susretu osmine finala Europa lige Šahtar je u Lvivu pobijedio Anderlecht 3-1 uz pogodak Eduarda da Silve i asistenciju Darija Srne...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukrajinci su poveli u 21. minuti golom Taisona, a tri minute kasnije je Oleksander Kučer na Srninu asistenciju povisio na 2-0. Gosti su smanjili u 68. minuti golom Franka Acheamponga. Ibrahim Conte je ubacio, Srna zakasnio na loptu, a Acheampong zabio.

Konačan rezultat postavio je Eduardo da Silva pogodivši u 79. minuti nakon Bernardova ubačaja iz kornera. Bio je to prvi pogodak bivšeg hrvatskog reprezentativca ove sezone u Europa ligi, dok je jedan pogodak zabio u Ligi prvaka. Srna je na terenu proveo cijeli susret, dok je Eduardo zamijenjen u 89. minuti.

Golove s utakmice Šahtara i Anderlechta možete vidjeti OVDJE.

Uvjerljivu pobjedu ostvarila je Borussija koja je u Dortmundu porazila Tottenham 3-0. Gosti su u natupili bez ponajboljih igrača što je Borussija sjajno iskoristila. Pogotke su postigli Pierre-Emerick Aubameyang (30) i Marco Reus (61, 70).

Golove s utakmice Borussije i Tottenhama pogledajte OVDJE.

Fenerbahče je pobijedio Bragu 1-0 golom Mehmeta Topala u 82. minuti, dok su Basel i Sevilla odigrali 0-0. Gosti su od 87. minute igrali bez isključenog Stevena N'Zonzija.

Uzvratni susreti su 17. ožujka.

Rezultati prvih susreta osmine finala Europa lige:

Borussia Dortmund - Tottenham 3-0 (Pierre-Emerick Aubameyang 30, Marco Reus 61, 70)
Basel - Sevilla 0-0
Šahtar Donjeck - Anderlecht 3-1 (Taison 21, Oleksandr Kučer 24, Eduardo 79 / Frank Acheampong 68)
Fenerbahče - Braga 1-0 (Mehmet Topal 82)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider