Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
golijada u francuskoj

VIDEO Novo sramoćenje Manchester Uniteda, izgubili Porto i Napoli

U derbiju prvog kola nokaut faze Europa lige Borussia Dortmund je slavila protiv Porta, dok se Manchester United još jednom osramotio...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester United upisao je još jedan neočekivani poraz. Nakon 1:2 poraza na gostovanju kod fenjeraša Sunderlanda u Premierligi, United je ovoga puta poražen na gostovanju u Danskoj kod Midtjyllanda s identičnim rezultatom u prvoj utakmici šesnaestine finala Europa lige. Momčad Louisa van Gaala je povela u 37. minuti preko Memphisa Depaya, ali su kola krenula nizbrdo pred sami kraj prvih 45 minuta.

U 44. je izjednačio Sisto, a potpuni preokret Dancima i prednost uoči uzvrata na Old Traffordu donio je Onuachu u 77. minuti. Manchester je imao peh da mu se na zagrijavanju ozlijedio prvi vratar David De Gea, pa je na gol morao stati rezervni čuvar mreže Sergio Romero. Osim toga nije na raspolaganju bilo ni Waynea Rooneyja, koji je ostao u Manchesteru.

Borussia Dortmund je ranim pogotkom 'šokirala' Porto, koji se do kraja utakmice nije uspio oporaviti i ozbiljnije zaprijetiti njemačkom sastavu. Piszczek je u 6. minuti doveo crno-žute u prednost, da bi u 71. Reus postavio konačnih 2:0.

Fiorentina je remizirala protiv Tottenhama pred svojim navijačima, nakon što je Bernardeschi postigao pogodak s gotovo 30-ak metara. Poveo je Tottenham iz jedanaesterca koji je realizirao Chadli. Hrvatski reprezentativci Milan Badelj i Nikola Kalinić ušli su u igru u 62. minuti.

Branitelj naslova Sevilla je rutinski odradio posao protiv Moldea pobijedivši 3-0 golovima Fernanda Llorentea (35, 49) i Kevina Gameira (72).

Anderlecht je porazio Olympiacos 1-0 golom Serignea Mbodjia u 68. minuti. Utakmicu je vodio hrvatski sudac Ivan Bebek, a pomoćni suci su bili Tomislav Petrović i Miro Grgić. Četvrti sudac je bio Goran Pataki, a uz gol liniju asistirali su Marijo Strahonja i Goran Gabrilo.

Spomenimo i poraz Napolija u Španjolskoj od Villarreala. Denis Suarez bio je strijelac jedinog pogotka protiv Napolija, koji je susret započeo bez Higuaina, Insignea i Allana. Sva trojica su kasnije ušla u igru, ali nisu uspjela spriječiti poraz.

 

Europa liga, šesnaestina finala, prve utakmice:

Fiorentina - Tottenham 1:1

Borussia Dortmund - Porto 2:0

Anderlecht - Olympiakos 1:0

Midtjylland - Manchester United 2:1

Sevilla - Molde 3:0

Villarreal - Napoli 1:0

Saint-Etienne - Basel 3:2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider