Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vraća se Ohandza

Pušnik i Kos najviše drhte: Hoće li trener Hajduka ispasti klaun ili talentirani zabavljač?

Hajduk i Lokomotiva prve utakmice 2. pretkola Europa lige igraju na gostovanju u Rumunjskoj i Finskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk otvara novu europsku sezonu gostovanjem u Rumunjskoj kod Iasija u prvoj utakmici 2. pretkola Europa lige.

Što može novi Hajduk pod vodstvom slovenskog trenera Marijana Pušnikateško bi mogao odgonetnuti i Nostradamus. Na Poljudu je stalna jedino mijena. Došao je novi trener i nekoliko novih igrača, uglavnom stranaca. Kakav je trener i kakvi su novi igrači i hoće li biti pojačanja nitko sa sigurnošću ne može reći. Mnogo toga bit će jasnije nakon gostovanja u Iasiju, a potom i u Vinkovcima na otvorenju sezone HNL-a.

Eventualni „kiks“ u sudaru s Rumunjima za Pušnika pa i predsjednika Ivana Kosa mogao bi biti koban. Njih dvojica zacijelo najviše drhte, jer posrtaj već na prvoj europskoj stepenici u Splitu bi bio shvaćen kao prava katastrofa i sigurno će im se zatresti stolci.

Hajduk će u Rumunjskoj biti lišen pomoći dvaju ključnih igrača, Sušića i vratara Kalinića, a nema ni novopridošlice, Mađara Futacsa, koji je na Poljudu označen kao pojačanje, ali već se uspio ozlijediti.

No, zato Pušnik može računati na već skoro zaboravljenog napadača Francka Ohandzu, koji je u godinu dana upisao tek 14 nastupa za Hajduk, dok je preostali dio vremena proveo po „bolničkim krevetima“. Kamerunac je i u tih nekoliko nastupa pokazao klasu, ali ima velikih problema s ozljedama i pitanje je može li uopće igrati ozbiljan nogomet. Čini se da mu je ova sezona posljednja šansa.

Ohandza je odradio ljetne pripreme po posebnom programu i još nije spreman za 90 minuta. Vjerojatno će ući u igru u završnici utakmice, možda i prije ako Hajduk bude imao negativan rezultat. U šest prošlosezonskih europskih utakmica postigao je tri gola i upisao dvije asistencije, čime je pokazao da ima znanje i potencijal, no problem mu je „meka“ tjelesna građa. Tko zna, možda Kamerunac bude Pušnikov džoker i spasitelj. S obzirom na ponašanje koje je demonstrirao od sjedanja na vruću klupu splitskog kluba, već vidimo da će Pušnik ispasti klaun ako Hajduk "kiksa", a ako dobije, bit će talentirani "showman". Barem do daljnjeg. 

Lokomotiva gostuje u finskom Rovaniemiju kod RoPS-a. Od momčadi Maria Tokića očekuje se da napravi korak više u odnosu na prošlu sezonu kada je u 2. pretkolu istog natjecanja ispala od grčkog PAOK-a, koji je tada vodio Igor Tudor.

Najvjerojatniji sastavi:

Hajduk: Stipica - Juranović, Nižić, Ćosić, Milić - Jefferson, Kožulj - Vlašić, T. Bašić, Tudor - Mastelić.

Lokomotiva: Filipović – Bartolec, Prenga, Perić, Karačić – Ćorić, Capan, Grezda, Fiolić, Cekici – Marić.
 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider