Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Sramota u Splitu: Krvavi sukob BBB-a i Torcide!

Nažalost, neki se huligani nisu uspjeli suzdržati. Bio je to žestok obračun nakon što su BBB-i počeli pjevati Dinamove pjesme...

Kako doznajemo, na Narodnom trgu u Splitu potukle su se dvije skupine navijača oko 18.30. Radi se o masovnoj tučnjavi BBB-a i Torcide u kojoj su deblji kraj izvukli pripadnici BBB-a, navodno onih koji su u bojkotu Dinamovih utakmica i kojih je 100-injak najokorjelih stiglo u Split.

Ima uhićenih i privedenih, a pretpostavlja se da ima i dosta ozlijeđenih jer su viđena vozila Hitne pomoći. Teško je nastradalo nekoliko kafića na Narodnom trgu koji izgleda demolirano. Letjele su boce i stolice, ali i bengalke.

Neslužbeno saznajemo da su se čuli pucnjevi, no nije jasno je li policija pucala u zrak.

Nažalost, scenarij koji nitko nije želio ipak se dogodio iako se radi o huliganskom obračunu koji je teško mogao biti spriječen. Interventna policija stigla je nakon sukoba iako je 'mjesto nesereće' bilo u strogom centru grada.

Po našim informacijama, oni koji su sudjelovali u tučnjavi nisu 'obični' navijači sa striktno navijačkim ciljevima. Nisu imali niti navijačka obilježja hrvatske reprezentacije nego su bili obučeni tipično huliganski, dakle 'casual'.

Dalmacijanews javlja kako je do sukoba došlo nakon što je veća skupina BBB-a u jednom kafiću počela pjevati Dinamove pjesme nakon čega je uslijedio žestok napada Torcide.

U Splitu se inače nalazi velik broj navijača iz cijele Hrvatske, no huligani su ipak morali odmjeriti snage pod krinkom navijača hrvatske nogometne reprezentacije. Oni pravi navijači cijeli su dan paradirali gradom bez incidenata.

Splitska je policija prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice između Hrvatske i Gruzije privela 70 osoba, dok je ozlijeđeno sedam navijača i dva policajca, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Sedam ozlijeđenih navijača i dvojica policajaca ozljede su zadobili u tučnjavi na Narodnom trgu, a u splitskoj bolnici još utvrđuju težinu njihovih ozljeda.

Nastavi čitati

Nastavi čitati