Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

UEFA prijeti: HNS najavio tužbe protiv 'ustaša' na tribinama

Na utakmici s Francuskom skupina hrvatskih navijača formirala je na tribinama simbol u obliku slova U…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nekolicina hrvatskih navijača na utakmici s Francuskom na tribinama su formirali simbol u obliku slova U. Jasno je na što su aludirali. Glavni tajnik HNS Zorislav Srebrić je odgovorio je na pitanje prijete li Hrvatskoj sankcije zbog toga?
"Unatoč upozorenjima Uefe ovakvi oblici ponašanja se ponavljaju. Treba reći da je to bila manjina navijača. Postavlja se pitanje zbog čega se to radi? Takvi oblici ponašanja su zabranjeni. Sve to šteti ugledu nogometa i države. Nadamo se da se to neće ponoviti. Od organizatora ćemo zatražiti jedan cjelovit izvještaj. To može biti nezgodno i opasno u smislu teksta koji smo dobili od Uefe, a koja će pratiti navijače što rade na utakmicama hrvatske reprezentacije. Tražimo pomoć države i medija jer mi to ne možemo sami riješiti“, istakao je Srebrić.

Možete li podići prijavu protiv tih ljudi, jer oni uglavnom imaju dosjee?
"Ovakva ponašanja će inzistirati individualni tretman, a bit će poduzete i pravne zaštite od strane pojedinaca. Kad bi se dogodilo kod nas, to bi bilo još opasnije nego u inozemstvu. I jedno i drugo je neprihvatljivo. To treba spriječiti. Trebaju koordinirano djelovati država, klubovi i Savez.“

>> Bilić: Naša skupina je jako teška, ali to nismo smjeli javno reći!

Srebrić je na kraju čestitao izborniku Slavenu Biliću na uspješnom vođenju reprezentacije u dosadašnjem dijelu mandata.
"Bili smo jako iznenađeni kad se nakon utakmice u Gruziji počelo govoriti o promjenama u stožeru“, kazao je Srebrić dodajući da su već počele pripreme za uzvratnu utakmicu s Gruzijom koja se igra u lipnju.

"Grad Split dobio je jednu izuzetno važnu utakmicu. Vidjet ćete, ta utakmica će biti važnija od utakmice Grčka – Hrvatska“, zaključio je glavni tajnik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider