Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sredinom srpnja

Pakleni ždrijeb za hrvatske juniore: Nevjerojatno teška skupina!

Generacija koja mnogo obećava doznala je suparnike na ovoljetnom Europskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Europskom prvenstvu koje će se od 11. do 24. srpnja igrati u Njemačkoj hrvatska U-19 reprezentacija smještena je u skupinu B. Protivnici Hrvatske bit će Nizozemska, Francuska i Engleska.

U skupini A su domaćin Njemačka, Italija, Portugal i Austrija.

Ovo je iznimno težak ždrijeb za selekciju koju vodi talentirani trener Ferdo Milin, ali nešto slično se moglo i očekivati s obzirom da na završnom turniru sudjeluje osam najboljih reprezentacija.

Branitelj naslova, Španjolska, nije uspjela proći kvalifikacije. Utakmice će biti igrane u Aalenu, Aspachu, Heidenheimu, Mannheimu, Sandhausenu, Sinsheimu i Stuttgartu.

Nakon grupne faze, u polufinale će proći dvije najbolje momčadi iz svake skupine. Četiri polufinalista, kao i pobjednik utakmice doigravanje između trećeplasiranih momčadi, izborit će nastup na Svjetskom prvenstvu U-20 iduće godine u Južnoj Koreji.

Podsjećamo, pravo nastupa na turniru imaju svi igrači rođeni poslije 1. siječnja 1997.

Prve zvijezde u reprezentaciji Hrvatske koja je izborila plasman u Njemačku su Andrija Balić, Fran Brodić i Josip Brekalo.

Za Hrvatsku bi u Njemačkoj mogli nastupiti i Nikola Vlašić i Ante Ćorić (obojica su rođeni 1997.), ali to je teško očekivati jer će u to vrijeme biti itekako potrebni Hajduku i Dinamu za pretkola europskih natjecanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider