Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pun samopouzdanja

Najopasniji Turčin prijeti: 'Na Euru sve ovisi o nama'

Najveće ime nogometne reprezentacije Turske staknulo je da na EURO-u sve ovisi o njemu i njegovim suigračima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vezni nogometaš Barcelone i najveća uzdanica turske reprezentacije, Arda Turan (28), istaknuo je, komentirajući jučerašnji ždrijeb za Euro 2016., kako je skupina s Hrvatskom, Španjolskom i Češkom teška, ali da će Turska imati posljednju riječ na terenu.

"Težak ždrijeb EURO-a, snažni protivnici. No nogomet je igra gdje 22 igrača trče za loptom tijekom 90 minuta, a Turska ima posljednju riječ", poručio je Turan.

Hrvatska je od Turske ispala u četvrtfinalu Europskog prvenstva 2008. godine premda je sve do 122. minute vodila 1-0 pogotkom Ivana Klasnića. Tada je Semih Senturk u posljednjoj sekundi pogodio desni gornji kut vratara Stipe Pletikose nakon čega su se izvodili kazneni udarci u kojima je Turska bila uspješnija.

Hrvatska je, pak, na Europskom prvenstvu 1996. godine u Engleskoj u skupini pobijedila sa 1-0, a 2012. u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo slavila je i u Istanbulu sa 3-0. Nakon uzvrata u Zagrebu u kojem je bilo 0-0 Hrvatska se plasirala na prvenstvo, a Arda Turan je ispred televizora pratio utakmice u Poljskoj i Ukrajini.

Turan je ljetos prešao iz Atlético Madrida u Barcelonu no pravo nastupa imat će tek u siječnju jer je krovna nogometna organizacija FIFA kaznila katalonski klub. Idući mjesec će se tako Rakitić i Turan naći rame uz rame u dresu Barcelone. a na protivničkim stranama u lipnju u prvoj utakmici skupine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider