Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Rakitić četvrti"

Veliko priznanje: "Modrić je najbolji veznjak svijeta!"

U zanimljivom odabiru po deset najboljih igrača na devet pozicija, svoje mjesto osim Modrića našla su još dvojica Hrvata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić izabran je za najboljeg centralnog veznog igrača na svijetu u izboru američkog ESPN-a, dok je Ivan Rakitić uvršten na visoko četvrto mjesto.

ESPN za veznjaka Real Madrida i Vatrenih navodi kako je "pokretačka snaga, metronom koji označava ritam".

"Središnji vezni je centar svake uspješne momčadi, a Modrić je igrač visoke klase", navodi ESPN u objašnjenju svog izbora.

Modrić je proglašen najboljim ispred igrača Barcelone Sergia Busquetsa i klupskog suigrača Tonija Kroosa. Na visokom četvrtom mjestu je naš Ivan Rakitić, član Barcelone, a TOP pet zatvara veznjak Manchester Uniteda Paul Pogba.

ESPN je birao po deset najboljih igrača na devet pozicija. Ukupno 90 igrača, a njima je pridodao i deset najboljih trenera današnjice.

Srna među najboljim bekovima

Još jedan hrvatski igrač nalazi se među najboljima. Branič Šahtara Darijo Srna je na desetom mjestu desnih braniča.

Najbolji vratar na svijetu je jedinica njemačke vrste i Bayerna Manuel Neuer. Najbolji desni branič je Phillip Lahm iz Bayerna, a lijevi još jedan igrač Bayerna David Alaba, dok je najbolji stoper Gerard Pique iz Barcelone. Najbolji napadački vezni je Kevin de Bruyne iz Manchester Cityja, a najbolji krilni igrač je Marco Reus iz Borussije Dortmund. Mjesto u napadu zauzeli su Barcelonini majstori Lionel Messi i Luis Suarez.

Najboljim trenerom je proglašen Pep Guardiola (Manchester City) ispred Diega Simeonea (Atletico Madrid) i Jurgena Kloppa (Liverpool).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider