Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Počelo je!

Mourinho dobio prvo pojačanje u ManUtd-u: To je prava kupovina

Branič Villarreala Eric Bailly potpisao je ugovor s Manchester Unitedom, objavio je engleski prvoligaš na svojim službenim stranicama u srijedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Branič Villarreala Eric Bailly prošao je liječnički u Manchester Unitedu i potpisao četverogodišnji ugovor s opcijom produljenja na još dvije godine.

United je bio suočen s oštrom konkurencijom oko 22-godišnjeg braniča. Za njegove usluge zanimali su se Barcelona i PSG, ali Crveni vragovi su pobijedili u utrci oko reprezentativca Obale Bjelokosti. Sky Sports navodi kako je visina transfera oko 30 milijuna funti.

Bailly je prošle sezone impresionirao u 25 nastupa za Villarreal u španjolskom prvenstvu. Ima sve potrebne fizičke atribute za Premierligu. Atletski je jak stoper što ga čini izrazito dobrim u situacijama jedan na jedan, a po statistici iz La Lige manje puta je bio prelažen od Diega Godina, Sergija Ramosa i Gerarda Piquea.

Nadareni branič već ima 15 nastupa za reprezentaciju koja je pobijedila na Afričkom kupu nacija 2015. godine, a on je bio jedan od igrača koji je zabio iz jedanaesterca u finalu protiv Gane. Iako posao s Unitedom još nije službeno završen, vjeruje se kako će biti idealno pojačanje za Mourinha.

''Bailly je poseban branič. Brz, visok i jak stoper koji je obrambeno odličan jedan na jedan. Kad je to moguće, voli s loptom izaći prema naprijed, a dobro se snalazio u tim situacijama i kad je igrao desnog beka u Villarrealu'', navode Englezi.

Međutim, ima još dosta prostora za napredak. Disciplina u obrani znala mu je stvoriti probleme, ali pogreške su u tim godinama normalne.

"Želim napredovati najviše što mogu i vjerujem da će mi rad s Joseom Mourinhom pomoći u razvoju u prvakom klubu", kazao je Bailly.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider