Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon 25 godina...

Eri je stigao kraj: Sazvana 'presica', Casillas se oprašta od Real Madrida

Nakon 25 godina u klubu i 16 sezona u prvoj momčadi Iker Casillas napušta Real Madrid, tvrdi Onda Cero...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U idućih nekoliko sati transfer Ikera Casillasa iz Real Madrida u Porto bit će i službeno realiziran, a 'kraljevski klub' je već sazvao konferenciju za novinare na kojoj će se Casillas u nekoliko minuta oprostiti od svih.

Postignut je dakle dogovor između Real Madrida i Casillasa, jer je posljednja prepreka bila isplata 5.5 milijuna na račun španjolskog reprezentativca. U dvije sezone koliko je još trebao braniti u klubu Real je trebao isplatiti Casillasu 24 milijuna, no Španjolac se odrekao velike svote novca kako bi raskinuo ugovor i otišao u klub gdje će biti prvi trenerov izbor.

Odlazak Casillasa istovremeno znači i da je dolazak Davida De Gee iz Manchester Uniteda sigurna stvar, jer je jednostavno nemoguće da će se predsjednik Florentino Perez i trener Rafa Benitez pouzdati samo u Keylora Navasa.

Porto je aktualni viceprvak Portugala koji će u idućoj sezoni pokušati vratiti naslov koji je osvojila Benfica, te će zaigrati u najjačem europskom klupskom natjecanju - Ligi prvaka.

Casillas napušta Real Madrid nakon što je s njim osvojio pet naslova španjolskog prvaka, dva Kupa kralja, četiri španjolska Superkupa, tri Lige prvaka, dva UEFA-ina Superkupa, FIFA-ino Klupsko svjetsko prvenstvo i Interkontinentalni kup.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider