Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barca treba 'rakete'

Enrique pohvalio Rakitića i otkrio hoće li Messi i dalje pucati penale!

Barcelona danas gostuje kod Malage u okviru 5. kola Primere, a trener Luis Enrique otkriva da su Ivan Rakitić i Neymar spremni za utakmicu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Liječnička služba je dala potvrdu da mogu igrati tako da su obojica u konkurenciji“, otkrio je trener Barcelone u najavi utakmice.

VIDEO 'Poker' Ronaldo o Mourinhu, debati Casillas - Navas i povratku na 'Otok'

Rakitić i Neymar su se lakše ozlijedili protiv Levantea u prošlom u Valenciji, gdje je Barcelona pobijedila sa 5:0 te u četiri kola ima stopostotni bodovni učinak i savršenu gol-razliku 11-0. Enrique je prokomentirao Rakitićev eurogol protiv Levantea. Hrvatski veznjak pravom je „bombom“ zatresao mrežu udarcem s distance, što je prošlih sezona primjetno nedostajalo Barceloni.

„Ohrabrujem moje igrače da pucaju s distance i pokušaju zabiti pogodak. Taj dio igre moramo imati u svojem repertoaru, moramo imati više mogućnosti u napadu“, kaže trener Barcelone.
Enrique najavljuje pohod na nova tri boda u Malagi, no nije htio otkriti sastav. Na pitanje tko su uz Barcelonu najveći kandidati za naslov prvaka, odgovara pomalo čudnim redoslijedom:
„Valencia i Sevilla izgledaju jako dobro, a to su uz nas naravno Atletico i Real. Puno je još do kraja, tek u ožujku ćemo vidjeti tko su pravi kandidati za naslov prvaka.“

Lionel Messi je protiv Levantea promašio jedanaesterac. Razmišlja li Enrique promijeniti izvođača penala?
„Kažite mi koliko je u postotku promašio jedanaesteraca? 20 posto! Ako je pucao 65, a promašio 12… To je za mene vrlo dobar postotak. Messi će i dalje pucati jedanaesterce.“

Gledamo li nekog drugog Messija u odnosu na prošlu sezonu?
„Otkada sam došao na mjesto trenera vidim da imamo iste ili slične poglede na nogomet koji želimo igrati, slične ideje, pristup… Mislim da je potpuni nonsens takvog igrača vezati za jednu poziciju, Messi mora biti potpuno slobodan. Očekujemo od njega da odlučuje utakmice i bude vitalni dio naše igre. Messi utječe na naš napad ali i na obranu, on igra u oba smjera“, zaključio je Enrique.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider