Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
treba im vruća krv

Opet se kuha: Hoće li Wenger napokon uspjeti dovesti Mandžukića?

Do ljeta je još jako dugo, ali pojedini engleski mediji ne odustaju od transfera kojim bi Mario Mandžukić došao u Premier ligu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mario Mandžukić u Premier ligi, taj film mogli bi gledati vrlo skoro. Tako tvrdi engleski Daily Star koji piše kako ponudu za hrvatskog napadača sprema Arsene Wenger. Francuz je želio vidjeti Mandžu u Arsenalu još dok je ovaj bio u Bayernu, ali se ipak dogodio transfer u Atletico Madrid. O Mandži su engleski mediji pisali i ove zime kada su ga povezivali s Manchester Cityjem, ali ta opcija se više ne čini vjerojatnom nakon kupovine Wilfrieda Bonyja.

A zašto se uopće piše o odlasku Mandžukića iz Madrida? Španjolski mediji sve više pišu o njegovom nezadovoljstvu. Iako to sam napadač i trener Simeone demantiraju, dva ostanka na klupi i neke informacije iz svlačionice ukazuju kako nije baš sve idealno između Hrvata i Argentinca.

El Pais piše kako se Mandžo nije uklopio u svlačionicu kako bi to Simeone htio. Problem je jezik, ali i težak karakter Mandže koji se sukobio i s bivšim trenerom u Bayernu Pepom Guardiolom. I on i Simeone su tvrdi na svoj način, a Mandžo pak na svoj. Činilo se kako su im se karakteri poklopili, ali očito je tanka linija između međusobnog obožavanja i nezadovoljstva.

S druge strane, Arsene Wenger treba vruće krvi u Arsenalu. Uvijek fini, uvijek tehnički potkovani, ali Topnicima treba neki razbijač koji će pospremati ono što fantastični vezni red pripremi. Oliver Giroud to nije. Francuzu treba prevelik broj šansi da zabije, dok je Mandžo s 20 pogodaka i ove sezone pokazao koliko je ubojit.

Sva ova pisanja i naklapanja, prvenstveno španjolskih medija, mogu naslutiti mogući odlazak na ljeto, ali to ne treba tako biti. Mandžukić se činio idealnim za Simeonea koji je zbog njega prilagodio igru Atletica igrajući više s loptom u posjedu, zabio je 20 pogodaka u 35 utakmica i sve je izgledalo idealno. Može li opet biti vidjet ćemo do kraja sezone…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider