Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sulude ponude i zahtjevi

Englesko stanje uma: Milijunski ples zadnjeg dana trgovanja

Završio je prijelazni rok i u najbogatijoj ligi svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da su Englezi skloni pretjerivanju kad je u pitanju plaćanje odštete, ali i valoriziranje svojih nogometaša znali smo i prije, a novu potvrdu dobili smo i s nekoliko primjera koji su se dogodili tijekom posljednja 24 sata ljetnog prijelaznog roka.

Počevši od ponedjeljka navečer, kada je u svim najjačim europskim ligama izuzev Engleske zatvorena nogometna tržnica, krenule su sumanute službene potvrde, a zajedno s njima isplivali su i detalji brojnih pregovora koji nisu realizirani.

Najveći gubitnik na koncu je ispao Tottenham. Poslovično škrti predsjednik Spursa Daniel Levy poslao je i treću, konačnu ponudu West Bromwich Albionu za Saida Berahina u iznosu od 22 milijuna funti (30 milijuna eura). Berahino je nesumnjivo talentiran napadač, tek su mu 22 godine, debitirao je za reprezentaciju Engleske nakon odlične prošle sezone, ali teško je reći vrijedi li tih 30 milijuna eura.

I bahati i rasipni

"Tužan sam jer ne mogu reći točno kako se klub prema meni, ali mogu službeno kazati da više nikad neću igrati za Jeremyja Peacea", napisao je Berahino na Twitteru. Inače, spomenuti Peace je predsjednik West Bromwich Albiona koji je čitavo ljeto odbijao prodati Berahina, a odbio je i njegov pismeni zahtjev za stavljanjem na transfer-listu.

Dok je čekao odgovor na ponudu za Berahina, Levy je bacio sve karte u napad. Ponudio je po 15 milijuna funti (20 milijuna eura) Newcastleu za Ayozea Pereza i West Hamu za Cheikha Kouyatea, ali i Svrake i Čekićari su to odbili.

Još u ponedjeljak iz Evertona su jasno dali do znanja Bayernu i PSG-u kako ne žele pregovarati oko svog ponajboljeg igrača Seamusa Colemana, a tijekom utorka su pokušali ojačati napad. Njihova meta bio je Baselov 18-godišnji Kamerunac Breel Embolo, za kojeg su Švicarcima ponudili nevjerojatnih 14.5 milijuna funti (nešto manje od 20 milijuna eura). Na koncu je transfer propao iz istog razloga kao i onaj Davida de Gee u Real Madrid - papirologije. Everton se utješio s Joseom Ramirom Funesom Morijem, 24-godišnjim braničem za kojeg su River Plateu platili 11 milijuna funti odnosno 15 milijuna eura.

Za isti iznos Southampton je kompletirao transfer nizozemskog reprezentativca Virgila van Dijka iz Celtica.

Iako nije obilovao tradicionalnim transfer-bombama u zadnji čas, i u posljednjim satima ovog prijelaznog roka Englezi su spiskali stotine milijuna eura što na posebnoj težini dobiva ako se zna da nijednu od svojih velikih želja u 'pet do 12' nisu uspjeli dovesti brojni klubovi koji s novcem nemaju problema (Arsenal, Tottenham...).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider