Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
On ih može vratiti

Engleska zvijezda odbila velikane: Ostaje u Championshipu, vjeran matičnom klubu

Mladić oko kojeg se puno prašine podiglo proteklih godina do daljnjeg ostaje u klubu u kojem je i počeo igrati nogomet.

Jack Grealish (Foto: Twitter) (Foto: Twitter)

Aston Villa je ponosno objavila kako je njihov najbolji igrač Jack Grealish potpisao novi, petogodišnji ugovor.

Onima koji nešto pomnije prate nogometne prilike na Otoku Grealish je poznato ime. Riječ je o mladiću koji je nedavno proslavio 23. rođendan i svojedobno je bio označen kao najveća nada engleskog nogometa.

I dalje spada među najbolje mlade igrače u Engleskoj, ali isto tako i dalje, treću sezonu zaredom, ne igra u Premierligi već u Championshipu iz kojeg se njegova Aston Villa pokušava vratiti u najviši rang.

Grealish je ofenzivni veznjak/krilo, a posljednjih nekoliko godina redovito ga se dovodi u vezu s klubovima iz Premierlige. Glavni favorit za njegovo dovođenje bio je Tottenham, ali se Spursi nisu mogli dogovoriti s Villom oko odštete i transfer se nije dogodio.

Nakon što je Grealish stavio potpis na petogodišnji ugovor, oduševljeni izvršni direktor kluba Christian Purslow je izjavio:

"Dugoročnim osiguravanjem Jackovih usluga, vjerujemo da imamo igrača koji je će biti u centru svih naših nastojanja da se vratimo tamo gdje i pripadamo. Ovo je fantastična vijest za sve nas u i oko kluba, Grealish je čudesno talentiran igrač."

Egipatski milijarder želi vratiti Villu u Premierligu

Grealish je dijete Aston Ville u koju je 2001. kao šestogodišnji dječak došao na prvi trening i ostao sve do danas. Jedino je u sezoni 2013./2014. bio na posudbi u Notts Countyju, sve drugo je igrao u Aston Villi u kojoj će, ako odradi ovaj ugovor, ostati sve do 2023. godine.

Tottenham je htio iskoristiti tadašnje ne baš bajno financijsko stanje Aston Ville, ali slavni klub iz Birminghama u međuvremenu se stabilizirao nakon što je većinski vlasnik postao egipatski milijarder Nassef Onsi Sawiris i zadržavanje Grealisha prvi je korak u smjeru povratka među elitu.

Aston Villa je sedmerostruki prvak Engleske, sedam puta su osvajali FA kup, u pet navrata i Liga kup, a 1982. su bili prvaci Europe, osvojivši iste godine i Superkup Europe.

Neki od poznatijih igrača koji danas nose njihov dres su Mile Jedinak, Yannick Bolasie, Glenn Whelan, Alan Hutton...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider