Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I Bilić podržao navijače

Klubovi Premierlige ipak popustili i snizili cijene karata za gostujuće navijače

Klubovi engleske Premierlige jednoglasno su u srijedu odlučili ograničiti cijenu ulaznica za gostujuće navijače za sljedeće tri sezone, tako da ona može maksimalno koštati 30 funti (39 eura).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Klubovi su svjesni važnosti gostujućih navijača, jer njihovo navijanje potiče domaće fanove na jednak odgovor što stvara jedinstvenu atmosferu na utakmicama Premierlige, a kakve nama u drugim ligaškim natjecanjima", objavila je engleska Premierliga.

U listopadu prošle godine navijači svih klubova Premierlige prosvjedovati su zbog visokih cijena ulaznica, te su pokrenuli akciju "Twenty is Plenty" tražeći da cijena ulaznica za gostujuće utakmice ne smije biti viša od 20 funti (26 eura).

Tada je potporu navijačima pružio i hrvatski trener Slaven Bilić, koji uspješno vodi West Ham, kazavši da nogomet nije polo ili golf, te da bi cijene ulaznica trebale biti prihvatljive za navijače.

Prosječna cijena karata za utakmice Premierlige iznosi 53,76 funti (70 eura), po čemu su one najskuplje u svijetu kad su u pitanju nacionalna nogometna prvenstva. U Španjolskoj je prosječna cijena 66 eura, u Italiji 65 eura, Francuska ima puno pristupačniju cijenu (35 eura), a najjeftine su ulaznice u Njemačkoj, samo 30 eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider