Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još oštriji nego sud

A tek je počeo ići na utakmice... Maloljetnom rasistu klub izrekao doživotnu zabranu

Sud u Londonu ranije je izrekao kaznu 17-godišnjem mladiću prema kojoj mu se na tri godine zabranjuje dolazak na nogometne stadione, ali klub je u svojoj reakciji bio još oštriji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski nogometni prvoligaš Bournemouth odlučio je maloljetnom navijaču doživotno zabraniti dolazak na svoj stadion nakon što je ovaj proglašen krivim za rasističko vrijeđanje suparničkih igrača tijekom Bournemouthova gostovanja kod Tottenhama u studenom prošle godine.

Sud u Londonu ranije je izrekao kaznu 17-godišnjem mladiću prema kojoj mu se na tri godine zabranjuje dolazak na nogometne stadione, ali Bournemouth je u svojoj reakciji bio još oštriji.

"AFC Bournemouth pozdravlja sudsku odluku o trogodišnjoj zabrani posjeta nogometnim stadionima osobi koja se nalazila na sektoru namijenjenom gostujućim navijačima tijekom naše utakmice protiv Tottenhama u studenome. Toj osobi koju mi odbijamo priznati za navijača, doživotno zabranjujemo dolaske na naš stadion", objavio je klub s juga Engleske.

Bournemouth trenutno vodi grčevitu borbu za ostanak u Premierligi, nalaze se na 16. mjestu sa samo dva boda više u odnosu na zonu ispadanja.

Iako su klub koji igra na daleko najmanjem stadionu u Premierligi (kapacitet je 11.329 gledatelja) i svaki navijač im je bitan, preko stvari poput rasizma nisu željeli prijeći.

Za njih je ovaj 17-godišnjak stvar prošlosti...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider