Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rasplakao suigrače

VIDEO Pogledajte epski govor Ronalda koji je uspio ostati tajna sve do sada

Portugal je sve iznenadio na Euru u Francuskoj i stigao tamo gdje dosad nikad nije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Portugal je postao europski prvak bez da je pobijedio u ijednoj utakmici u grupnoj fazi natjecanja, a potom u osmini finala nakon produžetaka izbacio Hrvatsku. Ronaldo i društvo u 90 minuta nisu uspjeli pobijediti ni Poljsku i kontra svih prognoza zasjeli su na tron.

Jedan od onih kojemu je to najviše trebalo bio je Cristiano Ronaldo. Na klupskoj razini osvojio je sve što se može osvojiti, ali u njegovoj bogatoj karijeri nedostajao je uspjeh s reprezentacijom.

I on sam je imao uspona i padova tijekom Eura. Od lošeg izdanja s Islandom, promašenog jedanaesterca protiv Austrije, dva spasonosna pogotka protiv Mađarske do čuvenog gola glavom u polufinalu i ozljede u finalu.

Taj turnir za njega je bio kao film za sebe. I dočekao je savršen kraj. A na internetu je osvanuo njegov epski govor nakon trijumfa protiv Francuske, koji je uspio ostati tajna sve do sada.

''Nitko nije vjerovao u Portugal, ali mi smo uspjeli. Vrlo sam sretan, ovo mi je jedan od najsretnijih dana u životu. Zaboravite pojedinačne nagrade, zaboraviti Ligu prvaka, ovo je najsretniji trenutak mogao života. Već sam plakao tri ili četiri puta, brat me morao smirivati. Istina je, iz dubine duše vam kažem, kunem se životom svoga sina, vrlo, vrlo sam sretan. Zaslužili smo ovo, ušli smo u povijest Portugala. Prva smo momčad kojoj je ovo uspjelo'', rekao je, između ostalog, Ronaldo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider