Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oduševio Kloppa

Liverpool doveo 15-godišnjaka: "On je najveći talent u Engleskoj!"

Ovog ljeta bio je na probi u jednom drugom klubu iz Premierlige, ali nije prošao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brzinu, eksplozivnost i mladost - sve ono na čemu inzistira Jürgen Klopp posjeduje i Emeka Obi.

Ovaj 15-godišnjak je branič, visok je 187 centimetara i igra za Bury, osrednjeg engleskog trećeligaša (trenutno se nalaze na 11. mjestu League One).

Obi je Nigerijac koji je pozornost na sebe skrenuo igrama za U-18 momčad Buryja, a nakon što ga je vidio Klopp je krenuo u realizaciju transfera.

"Pa on je najveći talent u cijeloj Engleskoj u svojoj dobi", izjavio je Klopp, a njegovo mišljenje dijeli i menadžer Buryja David Flitcroft.

Zanimljivo je kako je ovog ljeta Stoke doveo Obija na probu, ali nije prošao i sad se u Stoke-on-Trentu vjerojatno hvataju za glavu.

Predugovor između klubova već je potpisan i sad i Liverpool i Bury čekaju odobrenje Engleskog nogometnog saveza s obzirom da se problem predstavljaju pitanja vezana uz vizu i Obijeve godine.

Ako sve bude u redu, Obi će također u početku igrati za mladu momčad Redsa, a onda bi se postupno trebao priključivati prvom sastavu gdje standardni stoperski tandem čine Dejan Lovren i Joel Matip, a od centralnih braniča u kadru su još i 31-godišnji Estonac Ragnar Klavan, Mamadou Sakho (u kojeg Klopp baš i nema previše povjerenja) te talentirani Joe Gomez koji se vraća nakon teške ozljede.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider