Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mijenja Maroko u ždrijebu?

Ekvitorijalna Gvineja preuzela domaćinstvo Afričkog kupa nacija

Afrički nogometni savez (CAF) objavio je vijest da će se 30. izdanje Afričkog kupa nacija, nakon što je od organizacije istog odustao Maroko, održati u Ekvitorijalnoj Gvineji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Maroko je od CAF-a tražio odgodu pa čak i otkazivanje natjecanja zbog smrtonosnog virusa ebole, koji je dosada uzeo više od 5000 života diljem Afrike. CAF je to odbio, a Maroko je potom samoinicijativno objavio da odustaje od domaćinstva, zbog čega ga je savez izbacio sa samog natjecanja.

U Kairu je ovih dana održan sastanak CAF-a, na kojem je odlučeno da će ulogu organizatora preuzeti Ekvitorijalna Gvineja, koja je diskvalificirana u kvalifikacijama jer je nastupila s igračem koji nije imao na to pravo.

"Predsjednik Republike Ekvitorijane Gvineje, Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, primio je predsjednika Afričkog saveza Issu Hayatoua kako bi razgovarali o mogućnosti organiziranja Afričkog kupa nacija 2015. godine u Ekvitorijalnoj Gvineji. Nakon prijateljskog i plodonosnog razgovora predsjednik Ekvitorijalne Gvineje pristao je ugostiti turnir od 17. siječnja do 8. veljače 2015. godine. Želimo se zahvaliti Ekvitorijalnoj Gvineji, vladi i posebno predsjedniku koji je omogućio da se natjecanje ipak održi", stoji u priopćenju za javnost CAF-a.

Ždrijeb turnira održat će se 3. prosinca u Malabu, jednom od četiri grada domaćina. Još uvijek nije potvrđeno, ali pretpostavlja se da će Ekvitorijalna Gvineja zauzeti mjesto diskvalificiranog Maroka u tom ždrijebu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider